Mii de soldați ai Gărzii Naționale rămân în Washington. Biden a cerut scuze după apariția imaginilor cu soldați care dorm pe jos

Mii de soldați ai Gărzii Naționale rămân în Washington. Biden a cerut scuze după apariția imaginilor cu soldați care dorm pe jos

Peste 5.000 de soldați ai Gărzii Naționale vor rămâne la Washington până la jumătatea lunii martie. Trupele au fost detașate în zonă din 13 ianuarie, la o săptămână după atacul de la Capitoliu.

Într-o declarație oficială oferită CBS News, se transmite că Gardei Naționale i s-a solicitat în continuare sprijinul pentru a oferi asistență pe securitate, comunicații și logistică.

ADVERTISING

Înainte de ceremonia de învestire a lui Joe Biden, cel puțin 25.000 de soldați au fost trimiși în Washington din cauza nivelului ridicat de amenințare, care continua să existe după atacul de la Capitoliu.

Mii de soldați au ajuns să se odihnească pe holurile Capitoliului. În această săptămână, unii dintre ei au ajuns să stea într-un garaj din apropierea Capitoliului, pe Internet apărând imagini cu ei întinși pe jos. Decizia a fost condamnată de mai mulți parlamentari și de opinia publică, iar Joe Biden și-a cerut scuze pentru această situație.

Patru guvernatori republicani chiar au cerut trupelor să părăsească orașul. „Acești oameni sunt soldați. Nu sunt servitorii lui Nancy Pelosi", a declarat guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, pentru Fox News.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇