Mexicul acuză OMS de neglijenţă pentru refuzul de a aproba vaccinul Sputnik

Mexicul acuză OMS de neglijenţă pentru refuzul de a aproba vaccinul Sputnik

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a acuzat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) de „neglijenţă” pentru refuzul de a aproba vaccinul rusesc Sputnik V şi un ser chinezesc.

Lopez Obrador a comparat OMS cu un generator de blocaj. „Aş spune că este mai mult o neglijenţă” a OMS, a mai spus el, citat de AFP.

"Când vine vorba de sănătate, aceasta este, cu tot respectul, ineficienţă", a notat preşedintele de stânga, în timpul conferinţei sale de presă zilnice.

Preşedintele mexican cere OMS de o săptămână să aprobe Sputnik V şi vaccinul chinezesc CanSino.

ADVERTISING

Fără unda verde a OMS, mexicanii care primesc aceste vaccinuri nu pot intra în Statele Unite.

51,6 milioane de mexicani au primit o vaccinare completă, potrivit website-ului Our World in Data. Sputnik este unul dintre numeroasele vaccinuri disponibile în Mexic.

Washingtonul a anunţat redeschiderea frontierei sale pe 8 noiembrie pentru persoanele complet vaccinate care vin din Mexic.

OMS a anunţat pe 7 octombrie că ar urma să reia în curând analiza vaccinului rusesc Sputnik V.

Până în prezent, OMS a aprobat un număr mic de seruri, printre care vaccinurile Pfizer/BioNTech, Moderna, Sinovac şi Sinopharm, precum şi câteva versiuni ale vaccinului dezvoltat de Oxford/AstraZeneca.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mexicul (126 milioane de locuitori) este a patra ţară cea mai afectată de pandemie în număr absolut de decese (284.477 pentru 3,7 milioane de cazuri).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇