Deși nu găsește vaccin antiCovid suficient pentru a-și imuniza populația, Africa de Sud a respins serul rusesc Sputnik V

Deși nu găsește vaccin antiCovid suficient pentru a-și imuniza populația, Africa de Sud a respins serul rusesc Sputnik V

Africa de Sud, care a întâmpinat dificultăţi în a găsi suficiente doze de vaccin antiCovid pentru populaţia sa de 59 de milioane de locuitori, din care puţin mai mult de un sfert a fost imunizată până în prezent, a respins vaccinul rusesc Sputnik V, a anunţat luni Agenţia Medicamentului din Africa de Sud (SAHPRA).

„Utilizarea vaccinului Sputnik V în Africa de Sud, unde prevalenţa şi incidenţa HIV este ridicată, poate creşte riscul ca bărbaţii vaccinaţi să contracteze HIV”, a afirmat agenţia într-un comunicat.

ADVERTISING

Ţara cea mai afectată de pandemie de pe continentul african, cu peste 2,9 milioane de cazuri de COVID-19 şi 88.600 de decese, Africa de Sud are cel mai mare număr de purtători de HIV din lume.

În Africa de Sud populaţia este vaccinată anti-COVID cu serul de la Johnson & Johnson, precum şi cu vaccinul Pfizer/ BioNTech. De asemenea, a fost aprobat pentru utilizare vaccinul chinez Sinovac.

Vaccinul rusesc Sputnik V nu a primit încă undă verde din partea OMS, însă este administrat în cel puţin 45 de ţări.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇