Merkel cere țărilor europene să impună carantină cetățenilor britanici

Merkel cere țărilor europene să impună carantină cetățenilor britanici

Cancelarul german Angela Merkel vrea ca celelalte state europene să urmeze exemplul Germaniei și să impună carantină cetățenilor care sosesc din țări unde sunt multe cazuri de Covid cu varianta Delta, cum este Marea Britanie, de exemplu.

”În țara noastră, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină. Nu este cazul pentru fiecare țară europeană și aș vrea să văd asta (carantină impusă cetățenilor din UK – n.red.)”, a declarat Merkel, miercuri, citată de citya.m.

Ea a avertizat că ”pandemia nu s-a terminat”. ”Încă mergem pe un strat subțire de gheață”, a subliniat Merkel.

ADVERTISING

În prezent, toți cetățenii care vin din Marea Britanie în Germania trebuie să intre în carantină.

De la această regulă sunt exceptați cetățenii germani, rezidenții sau soțul/ soția/ partenerul/ copilul unui cetățean german.

De asemenea, mai sunt exceptate persoanele care călătoresc în ”scop umanitar urgent”, cum ar fi decesul unei membru de familie.

Cine intră în Germania stă în carantină 14 zile și trebuie să se înregistreze pentru a primi permisiunea de a face vizite.

Afirmațiile cancelarului sunt făcute în contextul în care varianta Delta prinde din ce în ce mai mult teren la nivel global.

ADVERTISING

De exemplu, în Marea Britanie. această variantă a devenit predominantă, fiind responsabilă pentru mai mult de 90% din cazurile de Covid. În plus, a fost depistată și varianta Delta plus, cu care au fost confirmate 41 de cazuri în UK.

Citește mai multe despre varianta Delta și avertismentele lansate de specialiști în acest caz:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇