Medvedev amenință că Rusia va lovi centralele nucleare din Europa de Est

Medvedev amenință că Rusia va lovi centralele nucleare din Europa de Est

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a amenințat că Moscova va lovi trei centrale nucleare ucrainene, dar și alte instalații nucleare din Europa de Est, dacă se confirmă o presupusă încercare a forțelor armate ale Kievului de a ataca centrala de la Smolensk cu aşa zise rachete NATO.

„Dacă se confirmă încercarea de a ataca CNE Smolensk (în Desnogorsk, Rusia) cu rachete NATO, ar trebui să luăm în considerare scenariul unui atac rus simultan asupra centralelor nucleare Pivdennoukrainsk, Rivne și Hmelnițki (din Ucraina – n.red.), precum și asupra instalațiilor nucleare din Europa de Est. Nu există niciun motiv să ne reţinem”, a scris Medvedev pe Telegram, citat de Pravda Ucraina.

ADVERTISING

O presupusă încercare a forțelor armate ucrainene de a ataca centrala nucleară de la Smolensk cu rachete a fost raportată duminică seara de canalul de propagandă Mash de pe Telegram. Nu există informații oficiale în acest sens.

Potrivit Mash, Ucraina ar fi încercat să efectueze un atac cu rachete asupra centralei nucleare Desnogorsk din regiunea Smolensk și asupra unui aerodrom militar din regiunea Kaluga. Canalul de Telegram sugerează că rachetele Storm Shadow de fabricație britanică au fost folosite în tentativa de atac asupra centralei nucleare - se presupune că acest lucru este dovedit de resturile rămase.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Ambele rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană rusă deasupra satului Bitoş, regiunea Breansk, în jurul orei 14:00. Prima a căzut pe un câmp, a doua în incinta unei fabrici de cherestea", susține canalul de propagandă Mash.

Tot duminică, guvernatorul regiunii Breansk, Aleksandr Bogomaz, a declarat că două rachete ucrainene au fost doborâte în regiune, iar o fabrică de cherestea a fost distrusă în satul Bitoş.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, Dmitri Medvedev s-a remarcat prin mesajele belicoase la adresa Occidentului. Astfel, comentând un fake news, el a spus că n-ar fi o idee rea să lanseze un război spațial, ținta fiind sateliții Starlink pe care Elon Musk i-a trimis deasupra Ucrainei din a doua zi de război, pentru a asigura accesul la Internet și comunicații.

ADVERTISING

Medvedev a vorbit și despre riscul izbucnirii unui conflict direct cu NATO care ar putea degenera rapid într-un război nuclear.

Apoi, el a făcut, printre altele, noi amenințări cu atacuri nucleare: "Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇