Măsuri în cazul profesorului angajat de două școli, deși era condamnat pentru trafic de droguri și figura ca prădător sexual

Măsuri în cazul profesorului angajat de două școli, deși era condamnat pentru trafic de droguri și figura ca prădător sexual

Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău a declanşat o anchetă în cazul profesorului de desen care a fost acceptat în două şcoli, deşi are o condamnare definitivă pentru trafic de droguri şi figurează în Registrul prădătorilor sexuali.

Totodată, Inspectoratul Şcolar a dispus ca profesorul, care preda la Liceul ”Alexandru Marghiloman” şi la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Buzău, să nu mai aibă acces în cele două unităţi de învăţământ. Directorii celor două şcoli au fost convocaţi la ISJ.

“Primele măsuri pe care le-am putut lua au fost cele de a interzice profesorului intrarea la ore. Voi solicita, oficial, documente vis-à-vis de statutul şi de situaţia cadrului didactic. În ceea ce priveşte conducerile celor două şcoli, vom aştepta rezultatul anchetei, pentru ca ulterior să putem să luăm măsurile administrative care se impun”, a declarat şeful ISJ Buzău, Daniela Palcău.

ADVERTISING

La finele săptămânii trecute, poliţiştii din Buzău au declanşat cercetări in rem pentru abuz în serviciu, după ce s-a constatat că un profesor de desen a fost menţinut la catedră într-un liceu şi o şcoală, deşi are o condamnare definitivă pentru trafic de droguri şi apare în Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Conform IPJ Buzău, în 14 septembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, ca urmare activităţilor specifice desfăşurate în contextul începerii anului şcolar, s-au sesizat din oficiu, faţă de conducerea a două unităţi de învăţământ din municipiul Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

ADVERTISING

Din cercetările efectuate s-a stabilit că acele două unităţi de învăţământ nu au desfăşurat corespunzător activităţile şi verificările specifice cu privire la cadrul didactic.

Ancheta declanşată de poliţişti trebuie să arate cine nu şi-a făcut treaba, astfel încât să fie trecute cu vederea faptele extrem de grave ale profesorului care, potrivit legii, îl împiedicau pe acesta să mai ajungă la catedră.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇