Buzău: Un profesor de desen predă la două școli, deși este condamnat pentru trafic de droguri și apare în Registrul prădătorilor sexuali

Buzău: Un profesor de desen predă la două școli, deși este condamnat pentru trafic de droguri și apare în Registrul prădătorilor sexuali

Poliţiştii din Buzău au declanşat cercetări în rem pentru abuz în serviciu, după ce s-a constatat că un profesor de desen a fost menţinut la catedră într-un liceu şi o şcoală, deşi are o condamnare definitivă pentru trafic de droguri şi apare în Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Conform IPJ Buzău, în data de 14 septembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, urmare activităţilor specifice desfăşurate în contextul începerii anului şcolar, s-au sesizat din oficiu, faţă de conducerea a două unităţi de învăţământ din municipiul Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

ADVERTISING

Din cercetările efectuate s-a stabilit că cele două unităţi de învăţământ nu au desfăşurat corespunzător activităţile şi verificările specifice impuse de Legea 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, cu privire la un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Buzău, cadru didactic în ambele şcoli.

"Mai mult, în urma investigaţiilor, cu privire la aceeaşi persoană, au fost constatate aspecte ce ar putea fi incidente Legii învăţământului preuniversitar 198/2023. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale ce se impun" transmite IPJ Buzău.

ADVERTISING

În aceste condiţii, ancheta pe care tocmai au declanşat-o poliţiştii trebuie să arate cine nu şi-a făcut treaba, astfel încât să fie trecute cu vederea faptele extrem de grave ale profesorului care, potrivit legii, îl împiedicau pe acesta să mai ajungă la catedră.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că profesorul are și o condamnare cu suspendare pentru trafic de droguri, în această vară.

În acest caz, Poliţia a sesizat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a declanşa propria anchetă.

Profesorul respectiv predă desen la Şcoala Gimnazială nr 7 din Buzău şi la Liceul Alexandru Marghiloman, de asemenea din orașul Buzău.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇