Masca devine obligatorie la exterior şi în municipiul Bistriţa, iar localurile, cinematografele și casele de pariuri se vor închide

Masca devine obligatorie la exterior şi în municipiul Bistriţa, iar localurile, cinematografele și casele de pariuri se vor închide

În municipiul Bistriţa şi localităţile aparţinătoare Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea şi Viişoara incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori, astfel că de miercuri va deveni obligatorie purtarea măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise, iar activitatea localurilor şi a agenţiilor de jocuri de noroc se suspendă.

Potrivit hotărârii adoptate marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

Activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.

În situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

De asemenea, se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Reprezentanţii Prefecturii precizează că aceste măsuri vizează atât municipiul Bistriţa, cât şi celelalte localităţi componente, Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea, Viişoara şi au fost luate ca urmare a faptului că în ultimele 14 zile incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a depăşit 3/1.000 de locuitori pe teritoriul acestuia.

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇