Masca de protecție devine obligatorie pe o rază de 100 m în jurul școlilor din Galați

Masca de protecție devine obligatorie pe o rază de 100 m în jurul școlilor din Galați

Din cauza numărului mare de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Galați, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca masca de protecție să fie obligatorie în apropierea acestora.

Astfel, începând cu data de 05.10.2020, purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora, este obligatorie, a anunțat Prefectura Galați.

Potrivit ultimei raportări, judeţul Galaţi a ajuns să numere, de la debutul pandemiei, 4,341 de bolnavi de coronavirus, dintre care 3.598 s-au vindecat, iar 181 au decedat.

ADVERTISING

În acest moment, în Galaţi, sunt ocupate 7 paturi în secţia de Terapie Intensivă, cu bolnavi în stare critică. 

Câți elevi s-au infectat recent

Amintim că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit în această săptămână despre numărul de elevi și profesori care au luat virusul.

„158 de copii şi 73 de cadre didactice infectate cu coronavirus în ultimele şapte zile. Putem pune pe seama începutului şcolii aceste date.

Dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri de la începutul pandemiei, avem în jur de 3.200 de copii între 0-9 ani şi 5.200 de copii între 10 şi 19 ani infectaţi.

ADVERTISING

În ultima săptămână, la nivel naţional, mergem pe un număr evaluat din anchete epidemiologice, 276 de copii între 0-9 ani şi 576 de 10 şi 19 ani, în perioada 21-29 septembrie”, a declarat Nelu Tătaru.

Declarația a fost făcută vineri, când Grupul de Comunicare Strategică a raportat 2.343 de cazuri noi de COVID în 24 de ore. Cu toate acestea, ministrul Sănății a spus că nu se impune starea de urgență.

„Starea de urgență nu se impune, se impune respectarea regulilor pentru a limita această creștere progresivă pe care o avem pe numărul de cazuri noi", a punctat el vineri.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇