Marea Britanie şi Estonia trimit trupe în Polonia, pe fondul crizei de la frontiera cu Belarus

Marea Britanie şi Estonia trimit trupe în Polonia, pe fondul crizei de la frontiera cu Belarus

Marea Britanie şi Estonia pregătesc trimiterea de trupe în Polonia, pe fondul preocupărilor privind amplificarea crizei imigranţilor extracomunitari ajunşi în Belarus şi în contextul suplimentării efectivelor militare ruse la frontiera cu Ucraina.

Polonia a anunţat vineri că autorităţile din Belarus au început să aducă din nou imigranţi din Orientul Mijlociu la frontieră, la câteva ore după ce zona fusese evacuată.

În acest context, Marea Britanie a anunţat că va trimite 100 de militari suplimentari în Polonia.

ADVERTISING

În urmă cu o săptămână, Ministerul Apărării de la Londra a transmis că în Polonia au fost trimişi zece militari britanici, pentru o misiune de susţinere a autorităţilor poloneze în instalarea de sisteme de securitate suplimentare.

"Există multe activităţi care ameninţă securitatea în această parte a Europei şi cred că una dintre reacţiile noastre trebuie să fie să arătăm solidaritate, atât la nivel politic, cât şi militar", a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, după o vizită în Polonia (foto).

ADVERTISING

Wallace s-a declarat "profund preocupat" de suplimentarea efectivelor militare ruse la frontiera cu Ucraina, potrivit postului Sky News.

Defence Secretary's Ben Wallace and Mariusz Błaszczak agree to develop Poland's Ground Base Air Defence systems...

Publicată de Ministry of Defence pe Vineri, 19 noiembrie 2021

La rândul său, Estonia a anunţat că va trimite 100 de militari în Polonia.

"Solidaritatea cu Polonia este esenţială în acest moment. Vom trimite trupe, inclusiv rezervişti din unităţi de geniu, poliţie militară şi efective de recunoaştere pentru a ajuta la securizarea frontierelor în contextul atacurilor hibride ale regimului din Belarus", a comunicat Ministerul eston al Apărării.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇