Marea Britanie și alte state, inclusiv SUA, cer suspendarea Rusiei din Interpol

Marea Britanie și alte state, inclusiv SUA, cer suspendarea Rusiei din Interpol

Mai multe ţări occidentale, inclusiv Regatul Unit şi Statele Unite, au cerut Interpol să suspende Rusia din această organizaţie internaţională de cooperare în domeniul poliţiei, anunţă ministrul britanic de Interne, Priti Patel.

În afară de Regatul Unit şi Statele Unite, Canada, Australia şi Noua Zeelandă au cerut ”suspendarea imediată a accesului Rusiei la toate sistemele” acestei organizaţii din care fac parte aproape 200 de ţări, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter Patel.

Faptele Rusiei constituie o ameninţare directă la adresa securităţii persoanelor şi a cooperării internaţionale în domeniul legii”, denunţă ea.

ADVERTISING

Această iniţiativă intervine în contextul în care aliaţii occidentali încearcă să izoleze diplomatic şi economic Moscova, din cauza invadări Ucrainei, relatează AFP.

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 12-a zi de război

Creată în 1923, Interpol (International Criminal Police Organization) este o organizație internațională constituită pentru cooperarea forțelor de poliție, numără 195 de state membre și are sediul la Lyon (Franța).

Secretarul de Stat american Antony Blinken a anunţat în weekend că deţine ”informaţii foarte credibile cu privire la atacuri deliberate vizând civili, care constituie o crimă de război”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇