Marea Britanie relaxează câteva restricţii, dar încă nu permite reluarea călătoriilor internaţionale

Marea Britanie relaxează câteva restricţii, dar încă nu permite reluarea călătoriilor internaţionale

Premierul Boris Johnson a confirmat luni că în urma evoluţiei bune a situaţiei epidemice în Marea Britanie pe 12 aprilie vor fi redeschise magazinele neesenţiale, dar nu s-a pronunţat asupra reluării călătoriilor internaţionale începând cu 17 mai, deşi era aşteptat să confirme şi acest lucru.

După ce a reuşit să vaccineze cel puţin cu prima doză mai mult de jumătate din populaţie şi în urma unor restricţii antiepidemice severe, Marea Britanie înregistrează o scădere notabilă a infectărilor şi deceselor, cu 2.762 de noi cazuri raportate luni şi 26 de noi decese asociate COVID-19.

ADVERTISING

Marea Britanie are cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-Covid din Europa. Rezultatul: sub 3.500 de infectări și doar 10 decese

În cadrul restricţiilor antiepidemice au fost interzise călătoriile internaţionale neesenţiale, britanicii care pleacă în străinătate în scop turistic fiind sancţionaţi cu amenzi.

Vorbind la o conferinţă de presă la reşedinţa de la Downing Street, Boris Johnson a subliniat că efortul populaţiei britanice de a respecta restricţiile permite aplicarea celei de-a doua faze a foii de parcurs de relaxare a măsurilor antiepidemice, astfel că din 12 aprilie se vor redeschide magazinele neesenţiale, şcolile primare, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare, precum şi barurile. Johnson a spus că va merge el însuşi la o terasă pe 12 aprilie pentru a bea o bere, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

ADVERTISING

Jumătate din populaţia adultă din Marea Britanie a primit o doză de vaccin anti-COVID-19: ”Un succes uriaș”, spune ministrul Sănătății

Prima fază a foii de parcurs a început din 29 martie, când a fost eliminată interdicţia de a ieşi din case pentru alte deplasări decât cele esenţiale.

Faza a doua a foii de parcurs elaborate iniţial avea inclusă şi reluarea călătoriilor internaţionale din 17 mai, dar guvernul de la Londra a decis totuşi să nu accepte deocamdată acest lucru. Johnson a menţionat în declaraţia sa că ''speră'' să poată fi reluate astfel de călătorii de la data menţionată, dar a atras atenţia că trebuie privită cu ''realism'' situaţia din alte ţări pentru a evita pătrunderea unor noi variante ale coronavirusului în Marea Britanie.

ADVERTISING

De asemenea, premierul britanic şi-a îndemnat concetăţenii să evite cât mai mult şi călătoriile interne şi să lucreze de acasă pe cât posibil. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇