Marea Britanie impune noi restricții, după primele cazuri de Omicron

Marea Britanie impune noi restricții, după primele cazuri de Omicron

Noi restricții au fost impuse în Marea Britanie după depistarea unor cazuri de infectare cu Omicron, tulpina virusului care a apărut în sudul Africii. Măsurile au fost anunțate sâmbătă seara de premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Prim-ministrul Boris Johnson a anunțat că măștile de protecție vor fi din nou obligatorii în magazine și în transportul public. De asemenea, toate persoanele care vor să intre în Marea Britanie vor fi obligate să facă test PCR și să se autoizoleze până când vor primi un rezultat negativ.

ADVERTISING

Boris Johnson a mai spus că oricine intră în contact cu o persoană infectată cu varianta Omicron a virusului trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile, indiferent de statutul vaccinării. Totodată, autoritățile din Marea Britanie au decis să extindă imunizarea cu doze de rapel la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani.

Măsurile au fost anunțate la puțin timp după ce în interiorul țării au fost descoperite primele cazuri de infectare cu Omicron. Două persoane infectate cu nouă tulpină a virusului SARS CoV-2 au fost depistate în Anglia, au anunțat sâmbătă autoritățile britanice, potrivit Sky News.

ADVERTISING

Specialiștii au stabilit că în Chelmsford și Nottingham, zonele în care au fost descoperite persoanele infectate, vor fi făcute teste pentru depistarea virusului. Persoanele infectate cu Omicron s-au izolat alături de rude. Cele două cazuri au legătură, au precizat autoritățile.

Noua tulpină africană se răspândește rapid în lume. În Europa, varianta Omicron a fost confirmată în 4 țări, iar în SUA este posibil deja să existe.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇