Marea Britanie a lansat pentru prima dată provizii de alimente în Fâșia Gaza, cu ajutorul parașutelor

Marea Britanie a lansat pentru prima dată provizii de alimente în Fâșia Gaza, cu ajutorul parașutelor

Marea Britanie a lansat luni pentru prima dată provizii de alimente în Fâşia Gaza, iar secretarul Apărării a cerut Israelului să permită pătrunderea mai multor ajutoare în acest teritoriu devastat de război.

Royal Air Force a lansat cu ajutorul paraşutelor peste zece tone de ajutoare destinate civililor din Fâşia Gaza, inclusiv apă, orez, ulei de gătit, făină, conserve, informează marţi PA Media/dpa.

Un avion RAF A400M a decolat din Amman pentru a lansa proviziile de-a lungul coastei de nord a Fâşiei Gazei ca parte a unei misiuni de asistenţă internaţională condusă de Iordania, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

ADVERTISING

Grant Shapps a autorizat lansarea în urma unei evaluări a reducerii ameninţării la adresa misiunii militare şi a riscului pentru civili.

"Marea Britanie şi-a triplat deja bugetul de asistenţă pentru Gaza, dar vrem să mergem mai departe pentru a reduce suferinţa umană. Lansarea aeriană de astăzi a permis o altă modalitate de a oferi sprijin umanitar şi mulţumesc personalului RAF implicat în această misiune esenţială, precum şi partenerilor noştri iordanieni. Iadul care a fost dezlănţuit de atacul Hamas din 7 octombrie a dus la pierderi de vieţi nevinovate pe scară largă. Scopul Marii Britanii este de a folosi toate rutele posibile pentru a livra asistenţă care salvează vieţi, fie că este pe drum, pe calea aerului sau pe noi rute pe mare. De asemenea, continuăm să cerem Israelului să ofere acces la port şi să deschidă mai multe puncte de trecere terestre pentru a creşte livrările de ajutoare în Gaza", a spus ministrul britanic al Apărării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Livrarea a avut loc în ziua în care Marea Britanie a susţinut apelul Consiliului de Securitate al ONU pentru o încetare a focului în Fâşia Gaza în timpul lunii sfinte musulmane Ramadan.

Downing Street a spus că rezoluţia Consiliului de Securitate, prima care cere o oprire a luptelor, a transmis un mesaj clar că ostaticii deţinuţi de Hamas ar trebui eliberaţi şi că pătrunderea ajutoarelor ar trebui să fie permisă în Fâşia Gaza.

Pe fondul avertismentelor privind o foamete iminentă în Fâşia Gaza distrusă de război, lansarea aeriană a urmat livrărilor terestre recente a 2.000 de tone de ajutor alimentar din partea Regatului Unit pentru a hrăni peste 275.000 de persoane.

ADVERTISING

Livrarea de luni a fost prima misiune a Marii Britanii care a furnizat ajutor umanitar prin paraşutare, deşi Londra a susţinut anterior lansările aeriene internaţionale furnizând aproximativ 600 de paraşute la cererea Iordaniei şi a Bahrainului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇