Purtătorul de cuvânt al UNICEF, despre catastrofa umanitară din Gaza: Procedura impusă de Israel încetinește ajutorul. 80 de copii sunt uciși zilnic

Purtătorul de cuvânt al UNICEF, despre catastrofa umanitară din Gaza: Procedura impusă de Israel încetinește ajutorul. 80 de copii sunt uciși zilnic

James Elder, purtător de cuvânt UNICEF, aflat în aceste zile în Gaza, a oferit detalii cutremurătoare despre cozi de 5 ore la care stau copiii doar ca să meargă la toaletă și despre nivelurile de distrugere fără precedent într-un conflict contemporan.

El a dat detalii și despre cum calculează UNICEF bilanţul victimelor şi de ce are încredere în datele oferite de Ministerul Sănătăţii din Gaza.

„Copiii și adolescenţii stau la coadă timp de cinci sau șase ore pentru a folosi toaleta. Orice focar mare de boală ar fi letal. Știm că avem creșteri masive, de 20-30 de ori mai mari, ale numărului de copii care suferă de afecțiuni precum diaree și așa mai departe. Spitalele nu au capacitatea să-i trateze. Două treimi dintre spitale nu funcționează. Este dificil și periculos pentru oameni să meargă la spitale. Cele mai multe dintre ele tratează copii cu răni de război, schije, arsuri, așa că familiile trebuie să se descurce fără medicamente, adesea chiar fără apă curată. Și, spun din nou, toate aceste provizii, apa, mâncarea nu sunt la distanţă mare”, a spus Elder.

ADVERTISING

Citeşte integral pe Observator News


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇