Marea Britanie: 88 de persoane au murit, după ce au cumpărat online o substanță care să le ajute să se sinucidă

Marea Britanie: 88 de persoane au murit, după ce au cumpărat online o substanță care să le ajute să se sinucidă

Agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii – NCA – a deschis o anchetă cu privire la moartea în Regatul Unit a 88 de persoane care au cumpărat de pe site-uri canadiene o substanţă care să le ajute să se sinucidă.

”NCA a decis să efectueze o anchetă cu privire la eventuale infracţiuni penale comise în Regatul Unit. Această operaţiune este în curs”, a anunţat vineri agenţia, citată de AFP.

NCA a primit în aprilie informaţii potrivit cărora mai multe persoane din Regatul Unit au cumpărat azotit de sodiu pe aceste site-uri, scrie presa britanică. În total, anchetatorii au identificat 232 de cumpărători pe o perioadă de doi ani, până în aprilie.

ADVERTISING

NCA a anunţat că 88 dintre aceste persoane au murit. ”La ora actuală nu există o legătură confirmată între (substanţele) cumpărate pe site-uri şi cauza decesului” acestor persoane, a precizat agenţia.

Ajutor în vederea sinuciderii

Acest anunţ intervine după arestarea, la 2 mai, în Canada, a unui bărbat în vârstă de 57 de ani, Kenneth Law, inculpat cu privire la ”sfaturi sau ajutor în vederea sinuciderii” a două persoane, potrivit autorităţilor locale.

Ancheta a început la sfârşitul lui martie, în urma morţii suspecte a unui adult după ce a consumat o substanţă, azotit de sodiu, flolosită de obicei ca aditiv alimentar - prezentă frecvent în carnea procesată -, a anunţat Poliţia din Peel, în regiunea Toronto.

ADVERTISING

Kenneth Law a fost inculpat cu privire la folosirea mai multor site-uri în vederea ”distribuirii şi comercializării” acestei substanţe, ţintind ”persoane care prezintă un risc de automutilare”.

”Consumul intenţionat al anumitei cantităţi a acestei substanţe poate reduce nivelul de oxigen, împiedica respiraţia şi poate conduce la moarte”, a avertizat într-un comunicat poliţia.

Autorităţile canadiene estimează că acesta a trimis cel puţin 1.200 de colete în peste 40 de ţări, însă nu ştie câte dintre ele conţin substanţa toxică. Mai multe anchete au loc în Statele Unite, Italia, Australia şi Noua Zeelandă, scrie presa britanică.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇