Maia Sandu: Rusia ne lasă pe întuneric și frig, ucide intenționat oameni

Maia Sandu: Rusia ne lasă pe întuneric și frig, ucide intenționat oameni

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat asigurări miercuri că furnizarea energiei electrice, întreruptă în urma unui nou raid cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei, poate fi restabilită şi că „toate instituţiile statului lucrează în acest sens”.

„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit şi infrastructura energetică. Atacurile continuă şi acum în Ucraina. Oamenii îşi scot răniţii de sub dărâmături. Şi îşi plâng apropiaţii decedaţi. Viaţa oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi”, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

ADVERTISING

„Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice şi vom avea din nou lumină. Toate instituţiile statului lucrează în acest sens", a dat asigurări şefa statului.

„Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric şi frig, care ucide intenţionat oameni, din simpla dorinţă de a ţine alte popoare în sărăcie şi în umilinţă", a mai transmis Maia Sandu, adăugând că, „oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă".

ADVERTISING

Rusia a lansat miercuri un nou raid cu rachete asupra Ucrainei, lovind infrastructuri critice în capitala Kiev, unde au fost auzite explozii către periferie, iar în mai multe părţi ale ţării a fost perturbată furnizarea energiei electrice şi a apei, inclusiv în capitală, în oraşul Liov şi în regiunea Odesa. Atacul a produs întreruperi masive de curent şi în Republica Moldova, inclusiv la Chișinău.

Ministrul moldovean de externe Nicu Popescu a cerut convocarea ambasadorului Federaţiei Ruse.

„Atacurile Rusiei asupra insfrastructurii energetice a Ucrainei au lăsat, din nou, Moldova în beznă. Sunt pene de curent masive în întreaga ţară, inclusiv la Chişinău şi în clădirea Ministerului Afacerilor Externe. Am dat instrucţiuni ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru explicaţii”

ADVERTISING

Ziua 273 de război: Kievul e din nou bombardat și Liovul a rămas complet fără lumină. Două centrale nucleare sunt scoase din uz. Pană masivă de curent și în Moldova


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇