Maia Sandu: Moldova contează pe sprijinul Belgiei pentru aderarea la UE

Maia Sandu: Moldova contează pe sprijinul Belgiei pentru aderarea la UE

Maia Sandu s-a întâlnit cu prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, pentru a discuta despre consecințele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova, eforturile țării de a oferi adăpost refugiaților și securitatea din regiune.

„Avem nevoie de sprijinul partenerilor internaționali pentru a depăși incertitudinea economică și dificultățile cu care ne-am ciocnit din cauza războiului din Ucraina”, a subliniat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Agenda discuțiilor a inclus și subiecte referitoare la relațiile moldo-belgiene, precum și la parcursul european al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă al administrației de la Chișinău.

7
Foto: Președinția Republicii Moldova

„Vrem să intensificăm cooperarea bilaterală dintre țările noastre în domeniul justiției și combaterii corupției. Moldova urmărește să obțină statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar noi contăm pe sprijinul Belgiei în acest sens”, a spus președintele Maia Sandu.

ADVERTISING

În următoarele săptămâni, instituțiile statului se vor concentra pe completarea chestionarului de aderare, transmis de Comisia Europeană, acest lucru reprezentând primul pas important în drumul care va ancora Republica Moldova în spațiul valoric european, a mai spus Maia Sandu.

Declarații comune de presă cu Prim-Ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇