Maia Sandu cere serviciilor secrete să-l găsească pe judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus, răpit din centrul Chișinăului

Maia Sandu cere serviciilor secrete să-l găsească pe judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus, răpit din centrul Chișinăului

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut luni intervenția Ministerului de Interne și serviciilor de informații moldovene pentru a-l găsi pe judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus, care a fost răpit la Chișinău, la sfârșitul săptămânii trecute.

”Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități.

Judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută.

Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a scris pe Facebook Maia Sandu.

Ceaus este acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită. Este dat în urmărire din 2017, când se afla în Crimeea. Ulterior, el s-a dus în Republica Moldova, unde se judecă pentru a obține statutul de refugiat politic, potrivit Deschide.md.

Nicolai Ceaus a fost răpit sâmbătă, în jurul orei 13:15, de trei persoane din curtea unui bloc din centrul Chișinăului.

Iată momentul răpirii:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!