Mai mulţi ucraineni s-au pierdut în munţi, pe viscol, când încercau să ajungă în România. Noutăţi de la salvatorii din Maramureş UPDATE

Mai mulţi ucraineni s-au pierdut în munţi, pe viscol, când încercau să ajungă în România. Noutăţi de la salvatorii din Maramureş <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Autorităţile din Maramureş şi Ucraina au demarat, marţi, o amplă acţiune de căutare a unor persoane rătăcite pe Muntele Pop Ivan, în timp ce încercau să ajungă în România din ţara vecină.

Operaţiunea amplă de căutare continuă şi miercuri, iar un elicopter a survolat zona.

Grupul de ucraineni care s-a rătăcit era format din patru bărbaţi, alerta fiind dată după ce o femeie a sunat la 112.  

UPDATE 13:00 - Un bărbat ucrainean care a încercat să ajungă în România traversând Munţii Maramureşului la o altitudine de 1.900 metri, alături de alte persoane, a fost găsit, miercuri, de poliţiştii de frontieră români.

ADVERTISING

"O persoană rătăcită în zona Masivului Pop Ivan a fost găsită de poliţiştii de frontieră maramureşeni. A primit ajutor medical de urgenţă de la echipajul unităţii mobile de prim-ajutor cu capacitate de evacuare a victimei (EPA). Unitatea mobilă SMURD va prelua şi preda persoana rătăcită unui echipaj de ambulanţă, care îl va transporta la o unitate medicală pentru investigaţii", a spus purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

UPDATE 16:30 - Un alt bărbat a fost găsit de către poliţişti de frontieră şi salvamontişti pe teritoriul României.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Acesta a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, în zona sectorului de frontieră 364, la aproximativ 3,5 kilometri în interior. Cetăţeanul ucrainean este rănit la membrele inferioare şi urmează a fi preluat de către elicopterul SMURD pentru a i se acorda îngrijiri medicale, iar ulterior va fi transportat la o unitate medicală”, au precizat autorităţile. 

Ulterior, se va pleca pentru găsirea bărbatului care se presupune că a murit în zona montană.

Anterior, și grănicerii din Ucraina au anunţat că au găsit un bărbat, cu picioarele degerate şi care nu se poate deplasa pe jos, dar şi cadavrul altuia.

ADVERTISING

”În jurul orei 02:48, operatorul 112 ne-a informat despre faptul că o persoana rătăcită a fost găsită de către doi salvatori din Ucraina, pe teritoriul Ucrainei, şi ne-a făcut legătura telefonic cu aceştia, pentru a ne transmite situaţia de la faţa locului. Persoana în cauza are picioarele degerate si nu poate fi transportată, pe jos, în condiţiile actuale”, au transmis, miercuri, autorităţile din judeţul Maramureş.  

Salvatorii din Ucraina au rămas cu bărbatul până dimineaţă pentru a-i asigura supravieţuirea.  

Tatăl persoanei în cauză a fost observat, decedat, într-o râpă, iar despre ceilalţi doi membri ai grupului nu se cunosc detalii (...) Totodată, una dintre cele două persoane salvatoare ne-a transmis coordonatele pentru a putea fi localizaţi. Echipele de salvare din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte şi echipele de sprijin de la celelalte structuri şi salvamont s-au întors la bază, in jurul orei 03.20, nereuşind identificarea locului unde se găseşte persoana in cauză”, au mai transmis reprezentanţii Prefecturii Maramureş.  

Un elicopter SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne survolează frontiera, pentru salvarea persoanelor care au solicitat ajutor. 

Căutarea a început aseară, după ce Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei a fost sesizat telefonic de către o femeie că există persoane pierdute pe munte. Ulterior, un bărbat de 33 de ani, cetăţean ucrainean, a sunat la 112 anunţând că s-a rătăcit împreună cu trei conaţionali.  

Zona este foarte greu accesibilă, iar condiţiile meteo sunt nefavorabile. 

Ziua 42 de război - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇