MAI a primit patru elicoptere Black Hawk, cumpărate cu bani europeni (Foto & Video)

MAI a primit patru elicoptere Black Hawk, cumpărate cu bani europeni (Foto & Video)

Patru elicoptere Sikorsky S-70M Black Hawk, destinate managementului situaţiilor de urgenţă, au intrat, vineri, în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Cele patru elicoptere fac parte dintr-un lot de şase aeronave achiziţionate prin proiectul european VIZIUNE 2020, cofinanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

"Avem în faţă elicopterele despre care s-a vorbit în termeni tehnici, în detaliu. Ieri, de asemenea, au fost recepţionate alte trei elicoptere Eurocopter, care se alătură acestora pe care le vedeţi, Sikorski. Urmează să mai primim încă un elicopter Sikorsky care va intra, de asemenea, în dotarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie şi încă unul, tot Sikorsky, în dotarea Poliţiei Române", a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Astăzi, la baza Inspectoratului General de Aviație al MAI a avut loc evenimentul prilejuit de intrarea în dotarea flotei...

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Vineri, 24 noiembrie 2023

El a arătat că va continua derularea programului Helipol şi vor avea loc şi alte achiziţii care vor intra în dotarea logistică a Ministerului Afacerilor Interne.

ADVERTISING

"Dorim să avem o acţiune performantă la vârf, nu numai pe linia intervenţiei în situaţii de urgenţă, ci şi pe linia combaterii criminalităţii, pe linia protecţiei frontierelor, a combaterii migraţiei ilegale, pe linia ordinii publice desfăşurată prin Jandarmerie şi aşa mai departe", a mai spus Predoiu.

#LIVE Participarea ministrului afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la evenimentul prilejuit de intrarea în dotarea flotei aeriene a Inspectoratului General de Aviație al MAI a primelor 4 elicoptere BlackHawk din cele 6 achiziționate, destinate manag

#LIVE Participarea ministrului afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la evenimentul prilejuit de intrarea în dotarea flotei aeriene a Inspectoratului General de Aviație al MAI a primelor 4 elicoptere BlackHawk din cele 6 achiziționate, destinate managementului situațiilor de urgență.

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Joi, 23 noiembrie 2023

Aeronavele sunt destinate managementului situaţiilor de urgenţă, elicopterele fiind configurate pentru operaţiuni terestre şi pentru operaţiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acţiuni complexe de identificare şi recunoaştere în teren, intervenţii de stingere a incendiilor, căutare-salvare, inclusiv pe mare, transport personal, materiale şi echipament medical, precum şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi evacuarea a până la patru pacienţi critici.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇