România va cumpăra submarine și elicoptere franceze

România va cumpăra submarine și elicoptere franceze

Planul de înzestrare a Armatei Române cuprinde submarine franceze Scorpene și elicoptere franceze, a declarat ministrul Apărării Vasile Dîncu.

Anunțul a fost făcut de oficial într-un interviu pentru DC News, iar informația a fost preluată acum și de presa rusă. Publicația Actualno scrie că Vasile Dîncu a semnat în acest sens o scrisoare de intenție cu ministrul francez al Apărării.

„Am semnat o scrisoare de intenție cu ministrul francez al Apărării pentru a fi selectat pentru un proiect viitor și am început în Parlament procesul de aducere a noului echipament: submarine Scorpene și elicoptere”, a declarat Vasile Dîncu.

ADVERTISING

Ministrul român a anunțat că se lucrează la un proiect de lege unde vor fi prevăzute termene mai scurte pentru procedurile de achiziţii publice pentru apărare.

Când vine vorba de achiziții militare, timpul de așteptare a crescut în ultima perioadă, de la începutul războiului din Ucraina, a mai spus Dîncu.

"Trebuie să ţinem însă cont că acest război a creat o piaţă concurenţială foarte puternică, dar şi o lipsă de produse pe piaţa de armament. Ca să poţi să comanzi în aviaţie sau în zona navală, sunt acum termene de 5-7 ani ca să aduci ceva semnificativ", a precizat ministrul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇