MAE l-a convocat pe ambasadorul Moscovei, să discute despre „lătratul NATO la frontierele Rusiei”

MAE l-a convocat pe ambasadorul Moscovei, să discute despre „lătratul NATO la frontierele Rusiei”

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, ministrul Bogdan Aurescu a dispus convocarea diplomatului rus, după publicarea pe site-ul reprezentanţei diplomatice a articolului cu titlul „Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei şi sursa principală de dezinformare a lumii” şi a altor luări de poziţie ale ambasadei.

Astfel, miercuri, ambasadorul rus a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota.

ADVERTISING

Cu acest prilej, Fota a atras atenţia că este inacceptabilă folosirea repetată de către misiunea rusă a unui limbaj nepotrivit, ofensator şi provocator la adresa României şi a NATO, alianţă din care ţara noastră face parte ca urmare a deciziei sale democratic asumate.

De asemenea, „a fost reamintit şi faptul că la data de 22 aprilie 2022 MAE a transmis o Notă Verbală prin care şi-a exprimat dezacordul, în scris, în termenii cei mai fermi, cu referire la declaraţiile postate pe pagina de Internet a misiunii diplomatice ruse privind războiul din Ucraina (text intitulat „Despre război şi pace în Ucraina”)”, transmite MAE într-un comunicat remis joi SpotMedia.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, MAE a atras atenţia asupra modului dezumanizant şi neconform cu realitatea al descrierii războiului din Ucraina, pentru care partea rusă deţine întreaga responsabilitate, şi a reiterat îndemnul la maximă reţinere în abordarea publică pe acest subiect, cu evitarea atitudinilor şi mesajelor cu caracter provocator din partea ambasadei.

Fota i-a atenţionat pe ruşi că "această conduită de comunicare publică reflectă o abordare consecvent neconstructivă a relaţiei bilaterale din partea ambasadei şi a solicitat ca mesajele publice să se menţină în limitele prevăzute de Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961".

ADVERTISING

Ziua 78 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇