Lituania îl expulzează pe ambasadorul Rusiei, din cauza atrocităților comise de forţele armate ruse

Lituania îl expulzează pe ambasadorul Rusiei, din cauza atrocităților comise de forţele armate ruse

Lituania i-a cerut luni ambasadorului Rusiei la Vilnius să părăsească ţara, din cauza atrocităților forţelor armate ruse în diverse oraşe ucrainene, inclusiv masacrul de la Bucea.

„Ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei suverane şi la atrocităţile forţelor armate ruse în diverse oraşe ucrainene ocupate, inclusiv la masacrul oribil de la Bucha, guvernul lituanian a decis să reducă reprezentarea diplomatică şi ambasadorul Federaţiei Ruse va trebui să părăsească Lituania”, a declarat Gabrielius Landsbergis, ministrul lituanian de Externe.

https://twitter.com/GLandsbergis/status/1510975081865957380

Totodată, ambasadorul Lituaniei în Ucraina va reveni la Kiev.

ADVERTISING

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a distribuit pe Twitter imagini şocante de la Bucea, orăşelul de lângă Kiev de unde s-au retras invadatorii ruşi. Ce au lăsat în urmă este un măcel cumplit: cadavrele a sute de civili au fost găsite împrăştiate pe străzi.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat localitatea Bucea. „Am văzut cu ochii mei Bucea, Irpin, Stoyanka. Vom face tot ce putem pentru a le readuce la viață cât mai curând posibil”, a spus Zelenski.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇