"Lupii albi", unitatea secretă a Kievului care zdrobește tancurile rusești: Peste 200 de ținte lovite cu precizie (Video)

"Lupii albi", unitatea secretă a Kievului care zdrobește tancurile rusești: Peste 200 de ținte lovite cu precizie (Video)

Imagini aeriene arată scoaterea din luptă a unor tancuri rusești de către misterioasa unitate „Lupii albi”. Spionajul ucrainean susține că aceste forțe speciale au anihilat două regimente inamice în cele 18 luni de război.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) estimează că „Lupii albi” au distrus 216 tancuri rusești de la începerea invaziei ruse în februarie 2022.

Un batalion din armata rusă are, de regulă, 31 până la 40 de tancuri. Trei batalioane formează un regiment, astfel că revin între 93 și 100 de tancuri per regiment. SBU susține că forțele armate ucrainene au eliminat mai bine de două regimente de la începerea războiului, relatează Newsweek.

ADVERTISING

O înregistrare video postată sâmbătă de SBU arată o serie de atacuri cu drone asupra tancurilor rusești. Mai multe vehicule blindate din diferite locuri, inclusiv unele ascunse sub copaci sau între clădiri, sunt distruse în același mod.

Potrivit SBU, filmările arată cum "'Lupii albi' distrug al treilea regiment de tancuri rusești", ținând cont că "puterea continuă a regimentului de tancuri al armatei ruse este de 94 de tancuri". "Băieții noștri au lichidat deja două regimente singuri și acum îl termină persistent pe al treilea", a precizat serviciul secret ucrainean.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu este clar în ce perioadă au fost distruse aceste vehicule militare.

"Lupii albi" acționează cu precădere în estul și sudul Ucrainei. În martie, SBU a anunțat că membrii unității au distrus în regiunea Donețk zece tancuri inamice într-o singură noapte.

"Nouă sau zece? ZECE! Atâtea tancuri rusești au fost distruse de forțele speciale ale SBU 'Lupii albi' în doar o noapte!", a anunțat SBU pe Telegram. În același atac a fost lovit și un transportor blindat rusesc, a precizat serviciul de informații ucrainean.

Unitatea "Lupii albi" face parte din SBU. Se cunosc puține informații despre acest grup secret de luptă, însă serviciul de securitate ucrainean difuzează periodic înregistrări video cu atacurile acestuia.

Din imaginile distribuite online reiese că membrii unității folosesc mijloace de detectare a tancurilor rusești și le distrug prin atacuri cu drone kamikaze și drone care lansează încărcături explozive. "Lupii" folosesc și rachete antitanc, dar nu se cunoaște dacă recurg și la alte metode de anihilare a tancurilor - grenade, mine antitanc sau lovituri de artilerie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇