Liderul Corpului Voluntarilor Ruși avertizează Rusia că va fi atacată intens, nu doar la Belgorod: Lucrurile se vor încinge! (Video)

Liderul Corpului Voluntarilor Ruși avertizează Rusia că va fi atacată intens, nu doar la Belgorod: Lucrurile se vor încinge! (Video)

Comandantul unei miliţii ruseşti care în această săptămână a efectuat un raid într-o regiune de frontieră rusă a declarat miercuri că grupul său va lansa în curând mai multe incursiuni pe teritoriul rusesc.

Denis Kapustin, comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi (RDK), a vorbit cu reporterii de pe partea ucraineană a graniţei cu Rusia, la o zi după ce Moscova a declarat că a respins raidul din regiunea Belgorod.

„Cred că ne veţi vedea din nou în acea parte", a declarat Kapustin, care s-a prezentat cu indicativul său de luptător, White Rex. „Nu pot dezvălui aceste lucruri viitoare, nu pot dezvălui nici măcar direcţia. Frontiera este destul de lungă. Cu toate acestea, va exista din nou un punct în care lucrurile se vor încinge", a avertizat el.

ADVERTISING

Kievul a declarat că atacul transfrontalier a fost comis de cetăţeni ruşi, prezentându-l ca fiind un conflict rusesc de origine internă. Două grupuri care operează din Ucraina - Corpul Voluntarilor Ruşi (RDK) şi Legiunea pentru Libertatea Rusiei - au revendicat responsabilitatea pentru atacurile de pe teritoriul rus.

Armata rusă a declarat că i-a alungat pe militanţi, care au executat atacul cu ajutorul unor vehicule blindate, şi i-a împins pe supravieţuitori înapoi în Ucraina. Însă Kapustin a declarat că doi dintre luptătorii săi au fost „uşor răniţi" şi că pierderile totale de partea sa în cadrul operaţiunii au fost de doi morţi şi 10 răniţi, în timp ce Moscova afirmă că a ucis peste 70 de „terorişti ucraineni".

ADVERTISING

Kapustin a mai spus că luptătorii au luat ca trofee de război un vehicul blindat rusesc şi un tun antidronă.

„Știu exact de unde mi-am luat armele!”

El a fost întrebat în repetate rânduri despre relatările din presa occidentală potrivit cărora miliţia sa ar fi folosit echipamente militare americane oferite ca să ajute Ucraina să se apere împotriva invaziei Rusiei, dar a refuzat să răspundă direct.

„Ştiu exact de unde mi-am luat armele. Din păcate, nu de la partenerii occidentali", a declarat Kapustin.

El a sugerat, pe de altă parte, că echipamente militare occidentale au fost capturate de Rusia în bătălia pentru Bahmut, în estul Ucrainei, şi că astfel de echipamente ar putea fi cumpărate de pe piaţa neagră.

ADVERTISING

„Cred că am explicat că ajutorul militar occidental, din păcate, merge înainte şi înapoi, fiind capturat. La Bahmut, de exemplu, ştiu că o mulţime de vehicule blindate, vehicule blindate americane, au fost capturate de forţele ruseşti", a spus el.

Kapustin a declarat că Ucraina a sprijinit grupul său, RDK, doar cu informaţii, benzină, alimente şi medicamente.

„Şi, bineînţeles, armata ucraineană ne-a luat răniţii. Dar orice altceva mai mult decât atât ar îngreuna lucrurile. Fiecare decizie pe care o luăm dincolo de frontiera de stat este decizia noastră. Evident, putem cere ajutorul camarazilor noştri (ucraineni), prietenilor noştri, pentru a ne ajuta în planificare", a menţionat Kapustin.

Rușii anti-Putin

Miliţia RDK spune că este formată din ruşi care luptă pentru Ucraina şi împotriva liderului rus Vladimir Putin. „Planurile noastre de viitor sunt noi teritorii ale Federaţiei Ruse, în care vom intra cu siguranţă. Ar trebui să aveţi un pic de răbdare şi să aşteptaţi doar câteva zile", a afirmat Kapustin.

Liga Anti-Defăimare, cu sediul în SUA, spune despre Kapustin că este „un neonazist rus, care a trăit mulţi ani în Germania".

Kapustin a declarat că grupul său este de dreapta şi, când a fost întrebat dacă l-a deranjat faptul că a fost etichetat drept nazist, el a spus că nu „crede că este o insultă". Dar a adăugat: „Am setul meu de opinii, este un set de opinii patriotice, este un set de opinii tradiţionaliste, este un set de opinii de dreapta. Ştiţi, nu mă veţi găsi niciodată fluturând un steag cu o svastică, nu mă veţi găsi niciodată ridicând mâna în semnul lui Hitler. Aşa că de ce m-aţi numi aşa?".

Anti-Putin Russian militia holds press conference near Ukraine border

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇