Liderii UE au decis să prelungească sancţiunile împotriva Rusiei cu şase luni

Liderii UE au decis să prelungească sancţiunile împotriva Rusiei cu şase luni

Liderii statelor membre ale UE reuniţi joi, la Bruxelles, în cadrul summitului Consiliului European, au prelungit cu şase luni sancţiunile economice decise în 2014 împotriva Rusiei după anexarea Crimeei.

„Acord privind reînnoirea sancţiunilor împotriva Rusiei”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Consiliului, Barend Leyts, într-o postare pe contul său de Twitter, informează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Sancţiunile economice vizează de şase ani sectoarele petrolier, de apărare şi bancar ale Rusiei. Ele au fost prelungite cu şase luni în luna iunie.

Unanimitatea statelor membre ale UE este necesară pentru reînnoirea, întărirea sau relaxarea sancţiunilor.

Sancţiunile împotriva Rusiei au fost impuse după ce un avion al companiei Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă deasupra Ucrainei în iulie 2014, incident soldat cu moartea a 298 de pasageri.

Conflictul dintre luptătorii sprijiniţi de Rusia şi armata Ucrainei s-a soldat cu moartea a peste 13.000 de persoane începând din 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea, iar forţele proruse din estul Ucrainei s-au revoltat împotriva conducerii de la Kiev.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖