Germania ameninţă Rusia cu sancţiuni pentru un asasinat comis anul trecut la Berlin, la comanda Kremlinului

Germania ameninţă Rusia cu sancţiuni pentru un asasinat comis anul trecut la Berlin, la comanda Kremlinului

Ministrul de Externe al Germaniei, Heiko Maas, a ameninţat Rusia cu sancţiuni în legătură cu uciderea unui cetăţean georgian la Berlin, act care se presupune că a fost comis la comanda Kremlinului.

Guvernul german ia foarte în serios declaraţia procurorilor federali, conform căreia asasinarea unui bărbat georgian la Berlin, vara trecută, a fost comandată de autorităţile ruse, a afirmat joi un purtător de cuvânt al guvernului federal, informează joi dpa şi Reuters.

Potrivit purtătorului de cuvânt, guvernul german a expulzat în decembrie 2019 doi membri ai ambasadei ruse în legătură cu acest caz, iar executivul german a început să ia recent măsuri împotriva Rusiei şi după atacul cibernetic din Parlamentul Germaniei.

„Guvernul german îşi rezervă dreptul să ia şi alte măsuri”, a spus purtătorul de cuvânt.

Procurorii germani au inculpat un cetăţean rus de uciderea la comandă a unui georgian, în august anul trecut, într-un parc din cartierul rezidenţial Moabit din Berlin, adăugând că ei cred că această crimă a fost comandată de guvernul rus.

„Circumstanţele din spatele acestei crime la comandă au fost opoziţia victimei faţă de statul rus, faţă de guvernele republicilor autonome Cecenia şi Inguşetia din Federaţia Rusă şi faţă de guvernul prorus din Georgia”, a subliniat Parchetul din Karlsruhe.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇