Lider interlop trimis în judecată după ce ar fi comandat asasinarea unui jurnalist din Timişoara

Lider interlop trimis în judecată după ce ar fi comandat asasinarea unui jurnalist din Timişoara

Liderul interlop Lucian Boncu a fost trimis în judecată, în lipsă, pentru că ar fi încercat să îl asasineze pe jurnalistul timişorean Dragoş Boţa, care a scris mai multe articole despre activitatea lui.

Prin rechizitoriul din data de 27.05.2021, procurorii DIICOT Timişoara au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, pentru ”săvârşirea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al DIICOT.  

ADVERTISING

În urmă cu doi ani, liderul grupării infracţionale a încercat să determine mai multe persoane să îl împuşte pe jurnalist.  

”(...) La data de 10.09.2019, inculpatul a încercat să determine mai multe persoane să agreseze prin împuşcare un jurnalist de la o publicaţie on-line, ca răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de acesta la adresa sa.

În acest scop, i-a predat unuia dintre atacatori, în vederea folosirii în agresiune, o armă de foc, semiautomată, calibrul 7,65 mm, promiţând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îl va recompensa financiar atât pe el cât şi pe ceilalţi participanţi la agresiune, precum şi că le va oferi arma de foc în mod de gratuit”, se mai arată în comunicat.  

Dacă îl vedeți, sunați la 112

Publicată de Dragoș Boța pe Vineri, 28 mai 2021

Procurorii DIICOT din Timişoara au solicitat Tribunalului Timiş arestarea preventivă a inculpatului, pentru 30 de zile.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vineri, Tribunalul Timiş a dispus arestarea în lipsă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.  

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Timiş.

Află mai multe despre riscurile la care sunt supuși jurnaliștii:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇