Le-a zâmbit din afara ferestrei de la etajul 40, apoi a urcat desculț pe cea mai înaltă clădire din Londra (Foto & Video)

Le-a zâmbit din afara ferestrei de la etajul 40, apoi a urcat desculț pe cea mai înaltă clădire din Londra (Foto & Video)

Doi turiști britanici, Paul Curphey, în vârstă de 52 de ani, și partenera lui, Treasaidh, aflați în vizită în capitala Marii Britanii, s-au cazat în The Shard, cea mai înaltă clădire londoneză, cu 72 de etaje, în care se află apartamente, un hotel și birouri.

Cei doi se aflau în pat duminică, în zori, când au văzut uimiți un tânăr desculț, cățărat pe fereastră. Adam Lockwood le-a făcut cu mâna zâmbind, apoi și-a continuat drumul spre vârful turnului, scrie The Guardian.

"Cățărătorul sărbătorea strigând. A apărut la etajul 40 făcându-ne cu mâna. Nu-l puteam ajuta, dar l-am îndemnat să-și încheie misiunea. Era înfricoșător să-l vezi, dar comportamentul lui fericit era uimitor de înălțător", a povestit Curphey.

ADVERTISING

"Zâmbea, ne-a făcut cu mâna și se bucura de acest moment din viața lui. Partenera mea a crezut că am depășit toate piedicile și am reușit să tocmesc un tip care să-i aducă o cutie de Milk Tray (marcă de bomboane de ciocolată - n.red.) de ziua ei", a adăugat amuzat bărbatul.

Polițiștii au fost chemați la ultimul nivel al clădirii la ora 5:38 și l-au așteptat pe Lockwood să-și încheie aventura.

Trei persoane au fost arestate, iar una dintre acestea, în vârstă de 21 de ani, despre care se crede că era Lockwood, a fost reținută pentru încălcarea proprietății. Ceilalți doi suspecți au fost reținuți pentru tulburarea liniștii publice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înainte de a fi arestat, temerarul a postat pe Facebook o fotografie făcută în vârful celebrului "ciob de sticlă", cum este supranumită clădirea londoneză de lângă London Bridge.

Shard, 04/09/2022

Publicată de Adam Lockwood pe Sâmbătă, 3 septembrie 2022

El mai are la activ escaladarea unui zgârie-nori, Marina 101, a doua cea mai înaltă clădire din Dubai (425 de metri), și a stadionului San Siro din Milano.

Lockwood nu este, însă, prima persoană care escaladează The Shard. În octombrie 2019, George King-Thomson a fost condamnat la șase luni de închisoare, după ce a încălcat o hotărâre judecătorească și a urcat pe această clădire.

ADVERTISING

Potrivit Wikipedia, The Shard este în prezent a șaptea cea mai înaltă clădire din Europa. Ierarhia nu include antenele din vârful acestor construcții.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇