La Timişoara a început Maratonul Vaccinării, fără programare la Pfizer UPDATE S-au format deja cozi de sute de oameni

La Timişoara a început Maratonul Vaccinării, fără programare la Pfizer <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> S-au format deja cozi de sute de oameni

Maratonul Vaccinării „Pune umărul pentru Timişoara” a început vineri după-amiaza, la Centrul Regional de Afaceri.

Aici au fost organizate 30 de fluxuri la care se pot vaccina 10.000 de persoane cu serul Pfizer, până luni, la ora 8:00.

UPDATE: La unele centre s-au format deja cozi de sute de persoane care doresc să se imunizeze.

maraton-vaccinare-Timisoara
Foto: Digi24 (captură)

Cei care vor să se vaccineze se pot prezenta direct, fără programare, doar pe baza cărţii de identitate.

Vaccinarea se va face cu serul Pfizer, iar rapelul se va asigura printr-un maraton identic, la 21 de zile de la prima doză.

ADVERTISING

Se pot vaccina persoanele care au împlinit 16 ani, dar pentru minori este necesar un acord scris al unuia dintre părinţi sau tutore legal.

Imunizarea este asigurată, în perioada 23 - 25 aprilie, de sute de voluntari, medici şi asistenţi din spitalele timişorene, alături de studenţi medicinişti, pentru ca oraşul să revină la normalitate.

"Ca medici în secţii de Terapie Intensivă, suntem ca nişte medici de front, ne zbatem zilnic să salvăm cât mai multe vieţi. Dar acum, faţă de anul trecut pe vremea aceasta, avem puterea de a ieşi împreună din pandemie, prin vaccinare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vaccinarea este gratuită, e eficientă, e sigură şi îi îndemn cu toată căldura pe toţi timişorenii care încă nu s-au vaccinat să se înscrie de îndată pe platforma RoVaccinare şi să vină la maratonul vaccinării", a transmis şeful Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Timişoara, Dorel Săndesc.

Comunitatea medicală şi cea locală îşi doreşte ca prin această campanie de vaccinare în masă, Timişoara să poată deveni primul oraş liber de COVID-19.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇