Kremlinul reacționează după dezvăluirile despre cum a militarizat zona arctică: Pentru Putin este ceva absolut necesar

Kremlinul reacționează după dezvăluirile despre cum a militarizat zona arctică: Pentru Putin este ceva absolut necesar

Rusia își apără ceea ce numește dreptul său de a-și întări prezența militară în zona arctică.

Într-o reacție la dezvăluirile presei americane despre modul în care, timp de 5 ani, Rusia și-a construit metodic o forță armată în regiune, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a spus că pentru Vladimir Putin acest lucru este ”absolut necesar”.

”Comandantul suprem (Vladimir Putin - n.red.) consideră că prezența militară a Rusiei în zona arctică este absolut necesară pentru dezvoltarea armatei”, a spus Peskov, într-o reacție pentru CNN.

ADVERTISING

”Zona arctică este o regiune foarte importantă pentru Federația Rusă, atât din punct de vedere al securității granițelor, dar și în ce privește economia. Potențialul economic crește de la an la an. Știți că există planuri naționale pentru dezvoltarea regiunii arctice și ele sunt constant implementate”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Amintim că luni jurnaliștii de la CNN au publicat imagini din satelit care arată cum o regiune din zona arctică unde gheața s-a topit a devenit noul poligon unde rușii testează cele mai noi arme, construind baze și depozite militare, dar și locul de unde lucrează să deschidă o nouă rută navigabilă care să lege Asia de Europa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Nimeni nu vrea să vadă că zona arctică este militarizată. Regiunea este esențială pentru securitatea noastră și este un coridor strategic între zona Indo-Pacifică și teritoriile SUA. Suntem hotărâți să protejăm interesele americane în zona arctică”, a declarat pentru sursa citată John Kirby, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

ADVERTISING

Conform unui document al Pentagonului publicat în vara anului trecut, regiunea Indo-Pacifică reprezintă principalul obiectiv al strategiei naționale americane.

Strategia Națională de Apărare lansată în 2018 specifică faptul că revenirea la competiția dintre marile puteri cu China și cu Rusia constituie principalul pericolul pentru SUA și întreaga lume.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇