Klaus Iohannis, elogiu pentru personalul medical la festivitatea de 1 Decembrie din București: Ei sunt eroii acestui an!

Klaus Iohannis, elogiu pentru personalul medical la festivitatea de 1 Decembrie din București: Ei sunt eroii acestui an!

Președintele Klaus Iohannis a participat, marți, 1 decembrie, la festivitățile organizate în București cu ocazia Zilei Naționale a României. Șeful statului a ținut și o alocuțiune, în care a menționat pandemia de COVID-19, efortul celor din prima linie și izbânda poporului român chiar și în timpul războaielor.

Tristețe de 1 Decembrie. Cui i-a lăsat Ionel Brătianu țara pe mână

Din cauza pandemiei, ceremonia a avut loc în format restrâns, fiind prezenți cel mult 400 de invitați, stabiliți de către organizatori.  Accesul publicului în zonă a fost interzis, traficul rutier şi pietonal fiind restricționat temporar. 

ADVERTISING

#1Decembrie: Ceremonie restrânsă de Ziua Națională a României, în Bucureşti. Fără public şi fără fasole cu ciolan:...

Posted by spotmedia.ro on Tuesday, December 1, 2020

Şeful statului a ajuns la ora 11.00, în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală. Odată cu sosirea sa şi prezentarea onorului, ceremonia a început cu intonarea Imnului Naţional. Apoi a depus o coroană de flori în memoria eroilor, dar şi a victimelor pandemiei.  De asemenea, s-a ţinut un moment de reculegere. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, Iohannis a ținut un discurs.

„Dragi români, în această piață, care a fost martora atâtor sărbători, azi suntem mult mai puțini ca de obicei. Cadența militarilor, bucuria copiilor ridicați în brațe de părinți sau bunici emoționați sunt imagini de care ne e dor și pe care vrem să le vedem cât mai repede posibil”, a spus președintele, precizând totodată că ”niciodată în ultimele decenii n-am întâmpinat 1 decembrie cu atâta îngrijorare şi strângere de inimă”. 

”Criza sanitară ne obligă să marcăm Ziua Naţională în alte registre decât cele obişnuite”, a adăugat Iohannis, urând ”La mulți ani” tuturor românilor, oriunde s-ar afla.

ADVERTISING

Câțiva cetățeni au încercat să forțeze cordonul către Arcul de Triumf, perimetrul închis la manifestațiile de Ziua Națională. Ce a transmis Jandarmeria

Președintele a ținut să menționeze eforturile personalului medical din țara noastră în timpul pandemiei, numindu-i „eroii acestui an”.

„Istoria României nu se aseamănă cu un marș triumfal. De multe ori, existența statului a fost amenințată. Bunicii noștri s-au confruntat cu cele mai întunecate regimuri politice. Arcul de Triumf ne spune că izbânda vine când idealurile sunt înalte. Suntem datori să păstrăm bunurile de cel mai mare preț – unitatea, independența, și să ne cinstim eroii. 

Eroii patrioți au demni urmași în prezent. Vreau să le dedicăm lor această zi. În acest an, în contextul pandemiei, foarte mulți români s-au aflat în prima linie, luptând pentru sănătatea semenilor. Efortul lor este uriaș. Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, către personalul medical, dar și către victimele virusului ucigaș și familiile lor.

Vă mulțumesc pentru altruismul vostru, pentru că va părăsiți zi de zi căminele pentru a merge în spitale să salvați vieți! Ne vom aminti de tributul greu plătit de medici și îl vom cinsti mereu. Felicit societatea civilă, pentru mobilizarea exemplară si răspunsul prompt”, a transmis Iohannis.

Președintele a mai menționat că fiecare epocă are momentul său culminat și fiecare generație are eroii săi. „Sunt convins că în viitor, copiii de azi își vor aminti de eforturile celor de azi. Vor putea fi mândri de modul în care românii au răspuns acestor provocări”, a punctat șeful statului.

1 Decembrie: Cele mai importante momente ale Marii Uniri. Cursul evenimentelor care au dus la întregirea României

În contextul pandemiei, Iohannis a spus că este nevoie de implicarea tuturor și că scopul este să depășim această perioadă plină de provocări. 

„Depinde de noi ca tinerele generații să trăiască în pace, sănătate și stabilitate. Nu trebuie să ne temem de viitor. Viitorul îl construim împreună. Sunt sigur că și de această dată vom reuși. Când pandemia va fi depășită, ne vom întâlni din nou, vom fi împreună.

Tot uniți vom învinge!

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! Vă doresc multă sănătate!”, a încheiat Klaus Iohannis.

Trafic restricţionat în Bucureşti pentru ceremonia de Ziua Naţională


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇