Ziua 671 O uriașă navă rusească a fost distrusă în Marea Neagră, gară bombardată în timpul evacuării, conferință în premieră a generalului Zalujni (Video)

<span style="color:#990000;">Ziua 671</span> O uriașă navă rusească a fost distrusă în Marea Neagră, gară bombardată în timpul evacuării, conferință în premieră a generalului Zalujni (Video)

În ziua 671 de război, forţele aeriene ucrainene au anunţat că au distrus o navă a flotei ruse în Marea Neagră suspectată că transporta drone iraniene folosite de Moscova în conflictul cu Kievul.

Armata nu a precizat locaţia loviturii, dar comandantul forţelor aeriene, Mîkola Oleşciuk, a transmis o înregistrare video care arată o explozie urmată de flăcări la baza navală rusă Feodosia, situată la Marea Neagră în Peninsula Crimeea ocupată.

Ministerul rus al Apărării a confirmat ulterior că atacul a avut loc oraşului-port Feodosia și a anunțat că o persoană a fost ucisă și alte două rănite.

Și rușii au continuat atacurile. Forțele ruse au lansat 19 drone de tip Shahed în Ucraina noaptea trecută spre patru regiuni sudice. Mai multe clădiri au fost avariate, dar nu s-au înregistrat victime.

ADVERTISING

Iar Ucraina neagă capturarea orașului Marinka, după ce ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că trupele sale au capturat oraşul cheie din estul Ucrainei.

Situația pe front

  • Navă uriașă distrusă - Forţele aeriene ucrainene au anunţat că au distrus o navă a flotei ruse în Marea Neagră suspectată că transporta drone iraniene folosite de Moscova în conflictul cu Kievul. „Marea navă de debarcare Novocerkassk” a fost „distrusă” de piloţii forţelor aeriene, au anunţat acestea pe mesageria Telegram. "Oamenii spun că transporta Shahed", drone explozive iraniene, folosite masiv de Rusia împotriva Ucrainei, a adăugat sursa. Armata nu a precizat locaţia loviturii, dar comandantul forţelor aeriene, Mîkola Oleşciuk, a transmis o înregistrare video care arată o explozie urmată de flăcări la baza navală rusă Feodosia, situată la Marea Neagră în Peninsula Crimeea ocupată.

At 03:47 am Kyiv time on December 26 Lt-Gen Mykola Oleshchuk, Ukraine’s Air Force commander shared footage from Feodosia, Crimean peninsula and reported that Ukrainian pilots destroyed the Russian Navy’s “Novocherkassk” large landing ship: “And Russia’s fleet is getting smaller and smaller!“This time, the flagship of the Russian Black Sea Fleet, the cruiser Moskva (destroyed in 2022), is followed by the large landing ship ‘Novocherkassk.’ I thank the pilots of the Air Force and everyone involved for their filigree work!” Oleshchuk wrote.The ship was carrying Shaheed drones, and even as massive explosions rocked the city, Russian authorities tried to calm the people by saying that the gigantic detonations were ‘the air defenses working’.

Publicată de Ukraine Defence pe Luni, 25 decembrie 2023

ADVERTISING

  • Gara bombardată în timpul evacuării - Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte patru rănite, marţi, într-un bombardament rus asupra unei gări din oraşul Herson, sudul Ucrainei, în timp ce civilii se pregăteau de evacuare, a declarat ministrul de Interne, Igor Klymenko: „Herson, seara. În jur de 140 de civili aşteaptau în gară plecarea trenului de evacuare. În acel moment, inamicul a început un bombardament masiv al oraşului. Un poliţist a fost ucis, doi civili şi doi poliţişti au fost răniţi de schije.
  • Prima conferință a lui Zalujni - Generalul Valeri Zalujni, care ar avea o relaţie tensionată cu preşedintele Volodimir Zelenski, a ieşit marţi în prima sa conferinţă de presă pe timp de război, la o zi după ce parlamentul ucrainean a publicat textul unui proiect de lege care prevede schimbări ale programului de recrutare al armatei, inclusiv reducerea vârstei bărbaţilor care pot fi mobilizaţi, de la 27 de ani la 25 de ani: „În prezent, nu sunt mulţumit de activitatea (birourilor de recrutare). Dacă aş fi fost mulţumit de munca lor, nu am fi discutat aici acest proiect de lege (privind mobilizarea)".
  • Rusia confirmă atacul din Crimeea - O persoană a fost ucisă, două rănite şi o mare navă de debarcare numită Novocerkassk avariată într-un atac ucrainean în timpul nopţii asupra oraşului-port Feodosia din Crimeea, au anunţat Ministerul rus al Apărării şi oficiali ruși. Agenţia de presă Interfax citează Ministerul rus al Apărării spunând că Ucraina a folosit rachete ghidate lansate de aeronave pentru a ataca Feodosia. Guvernatorul Crimeei instalat de Rusia, Serghei Aksionov, a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că o persoană a fost ucisă şi două rănite în urma atacului. Trenurile din portul Feodosia din Crimeea au fost deviate pentru a pleca dintr-o altă staţie şi traficul stradal a fost marţi parţial blocat, a anunţat administraţia Crimeei care a fost instalată de Rusia.
  • Imagini cu nava distrusă - Au apărut imagini pe rețelele de socializare cu ceea ce par a fi rămășițele navei Novocherkask:
  • Ucraina neagă capturarea orașului Marinka - Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că trupele sale au capturat oraşul cheie Mariinka din estul Ucrainei - o afirmaţie imediat respinsă de Kiev. Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Oleksandr Shtupun, a declarat că „luptele pentru Mariinka” continuă. Mariinka - văzută ca o poartă spre Doneţk - a fost aproape complet distrusă.
  • 19 drone lansate de ruși - Forțele ruse au lansat 19 drone de tip Shahed în Ucraina noaptea trecută spre patru regiuni sudice, au raportat Forțele Aeriene. Mai multe clădiri au fost avariate, dar nu s-au înregistrat victime. Apărarea antiaeriană a doborât 13 dintre cele 19 drone lansate. Atacurile rusești au continuat fără încetare de sărbători.
  • Pierderile Rusiei - Rusia a pierdut 354.960 de militari în Ucraina de la începutul invaziei sale, a informat marți Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. În ultimele 24 de ore au fost uciși 1.010 soldați ruși.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇