Kazahstanul ordonă vaccinarea obligatorie a majorităţii angajaţilor

Kazahstanul ordonă vaccinarea obligatorie a majorităţii angajaţilor

Kazahstanul a ordonat joi vaccinarea obligatorie a majorităţii angajaţilor care intră în contact cu alte persoane, după descoperirea de cazuri de contaminări cu varianta Delta a noului tip de coronavirus în această ţară din Asia Centrală, informează AFP.

Potrivit unui decret guvernamental, angajaţii vizaţi sunt cei dintr-o gamă largă de sectoare economice, printre care serviciile bancare sau industria de divertisment. Celor care vor refuza să se vaccineze li se va interzice să interacţioneze cu clienţii sau cu alte persoane.

Prima doză de vaccin ar urma să fie injectată înainte de 15 iulie, iar a doua doză înainte de 15 august, potrivit decretului. Persoanele care au fost bolnave de COVID-19 în ultimele trei luni sau care pot demonstra că sănătatea lor nu le permite să fie vaccinaţi nu sunt vizaţi.

De asemenea, o altă măsură prevede ca angajaţii nevaccinaţi să fie testaţi pentru coronavirus în fiecare săptămână.

Acest decret intervine în condiţiile în care varianta Delta, apărută în India şi mai contagioasă, a fost detectată în Kazahstan, fostă republică sovietică din Asia Centrală cu o populaţie de 19 milioane de locuitori, dintre care doar 2 milioane au primit cele două doze de vaccin.

Kazahstanul dispune de vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V, de cel chinezesc Sinopharm şi de propriul său vaccin, QazVac.

Această ţară a înregistrat 425.573 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus şi 4.375 de morţi de COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor oficiale disponibile joi.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇