Kamala Harris către Joe Biden, la telefon: Am reuşit, Joe! (Video)

Kamala Harris, care în ianuarie va deveni primul vicepreşedinte femeie al SUA, dar şi primul vicepreşedinte de culoare, a postat pe Twitter imagini cu ea vorbind cu preşedintele ales Joe Biden la telefon, după ce presa a anunţat că au câştigat alegerile.

“Am reuşit, Joe! O să fii următorul preşedinte al Statelor Unite”, i-a spus ea lui Biden.

Kamala Harris şi Joe Biden şi-au modificat informaţiile personale de pe Twitter. Harris a scris că este “vicepreşedintele ales al SUA, senator, soţie, mamă, mătuşă”.

ADVERTISING

Biden a scris că este “preşedinte ales, soţul lui Jill Biden, tată şi bunic mândru”. El a adăugat: “Pregătit să reconstruiesc mai bine pentru toţi americanii”.

Soţia lui Biden a postat o fotografie cu ea şi preşedintele ales în casă, ţinând o pancartă cu mesajul “Dr. şi preşedintele Biden locuiesc aici”.

Joe Biden a fost declarat câștigător al scrutinului prezidențial din SUA, sâmbătă seara, cu peste 270 de voturi obținute (între 273 și 290, în funcție de sursa media), după ce i-a fost constatată victoria în Pennsylvania.

În patru state – cheie, Pennsylvania, Georgia, Arizona și Nevada, a continuat numărarea voturilor, iar Joe Biden a condus în toate cele patru, la mică diferență.

Pennsylvania, cu 20 de electori, îi asigură lui Biden un succes confortabil, peste cele 270 de voturi de care avea nevoie ca să fie declarat câștigător. Donald Trump are în acest moment 214 voturi.

ADVERTISING

În timp ce Joe Biden a reacționat pe Twitter spunând că se simte onorat că americanii l-au ales să conducă țara, Donald Trump a avertizat că lucrurile nu vor rămâne așa și a anunțat că de luni va începe acțiunile în instanțe.

Citește cele mai importante informații despre rezultatul alegerilor din SUA și principalele reacții de după anunțarea victoriei lui Biden

Joe Biden, felicitat de liderii lumii pentru victoria în alegeri

Premierul Sloveniei pune sub semnul întrebării anunţul victoriei lui Joe Biden, iar Fidesz-ul lui Orban își manifestă îngrijorarea

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇