Joe Biden şi Kamala Harris au fost desemnaţi personalitățile anului 2020 de revista Time

Joe Biden şi Kamala Harris au fost desemnaţi personalitățile anului 2020 de revista Time

Joe Biden şi Kamala Harris, preşedintele ales şi vicepreşedinţele ales ai SUA, au fost desemnaţi „personalitățile anului 2020” de revista Time.

Biden şi Harris au fost selectaţi dintr-o listă scurtă pe care se aflau şi Donald Trump, preşedintele în exerciţiu, lucrători sanitari aflaţi în prima linie, dr. Anthony Fauci şi mişcarea pentru dreptate rasială.

Şansa Biden Harris reprezintă ceva istoric”, a spus redactorul-şef al revistei, Edward Felsenthal, în anunţul făcut în direct la NBC.

ADVERTISING

Subliniind că prezenţa preşedintelui Statelor Unite pe coperta Time nu este ceva nou - toţi preşedinţii aleşi, de la Franklin D. Roosevelt până acum, au apărut pe prima pagină -, este prima dată când un vicepreşedinte este desemnat personalitatea anului.

Titlul face referire „nu doar la anul care a trecut, ci la direcţia în care ne îndreptăm”, a mai spus Felsenthal. „Iar următorii patru ani vor fi un test important al lor şi noi, toţi, vom vedea dacă pot îndeplini unitatea pe care au promis-o”.

ADVERTISING

În transmisiune, Biden a spus: „Sunt convins că publicul american caută posibilităţile care sunt disponibile. Ei ştiu că suntem mult mai buni de atât. Când am candidat, am spus «Este vorba despre cine suntem ca naţiune, despre cine vom fi, despre ce vrem să fim», iar poporul american a luat atitudine”.

Anunţul a fost făcut de muzicianul Bruce Springsteen, în transmisiunea NBC.

Revista Time a anunţat joi că grupul k-pop BTS a fost desemnat „artistul anului”, baschetbalistul LeBron James a primit titlul de „atletul anului”, iar Gitanjali Rao, cercetător şi inventator în vârstă de 15 ani, este primul care a primit titlul „copilul anului”.

ADVERTISING

„Gardienii anului” au fost lucrătorii sanitari din prima linie, Porche Bennett-Bey şi organizatorii mişcării pentru dreptate rasială şi dr. Anthony Fauci.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇