Japonia pregătește mai mult de 1.000 de rachete cu rază lungă, pentru a se apăra de China

Japonia pregătește mai mult de 1.000 de rachete cu rază lungă, pentru a se apăra de China
Foto: Hepta.ro

Japonia intenţionează să desfăşoare mai mult de o mie de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune pentru a-şi spori capacitatea de a contrabalansa ambiţiile regionale în creştere ale Chinei, a relatat duminică ziarul Yomiuri Shimbun, citat de AFP.

Ţara asiatică intenţionează să îmbunătăţească raza rachetelor sale antinavă pentru ca acestea să ajungă de la 100 de kilometri la o mie de kilometri, ceea ce le-ar permite să atingă zone de coastă chineze, precum şi Coreea de Nord, a informat cotidianul, citând surse anonime.

ADVERTISING

Îmbunătăţirile sunt necesare şi pentru a permite navelor şi avioanelor japoneze să aibă capacitatea de a lansa aceste noi rachete care ar fi capabile să atingă ţinte aflate la sol, potrivit aceleiaşi surse.

Rachetele ar urma să fie desfăşurate în interiorul şi în jurul regiunii Kyushu (sud-vest) şi pe micile insule situate în apele din sud-vestul Japoniei, în proximitatea Taiwanului, a relatat Yomiuri Shimbun.

Proiectul vizează o reducere a decalajului dintre Japonia şi China în materie de rachete, făcând totodată faţă ameninţărilor Coreii de Nord, potrivit ziarului citat.

ADVERTISING

Premierul nipon Fumio Kishida a promis să sporească într-un mod semnificativ cheltuielile în materie de apărare, care reprezintă în prezent circa 1% din PIB.

Presa japoneză a mai relatat că Ministerul Apărării nipon ar urma să solicite un buget de 5.500 de miliarde de yeni (43,6 miliarde de euro) pentru următorul an fiscal, ceea ce reprezintă o creştere uşoară faţă de cele 5.180 miliarde de yeni pentru anul fiscal în curs.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇