Iulia Timoșenko: Putin este răul întruchipat, vrea să creeze un imperiu

Iulia Timoșenko: Putin este răul întruchipat, vrea să creeze un imperiu

Fostul prim-ministru al Ucrainei Iulia Timoșenko l-a descris pe Vladimir Putin ca fiind „absolut rațional, rece, crud, răul întruchipat” și spune că el este hotărât să intre în istoria Rusiei alături de Stalin și Petru cel Mare.

Timoșenko a respins sugestia că președintele rus ar fi „nebun”, într-un interviu pentru The Guardian.

„El acționează conform propriei sale logici întunecate”, a spus ea. „Este condus de această idee de misiune istorică și vrea să creeze un imperiu. Acesta este marele lui țel. Vine dintr-o dorință interioară profundă”.

ADVERTISING

Ambițiile lui Putin depășesc ocuparea teritoriului ucrainean și răsturnarea guvernului său pro-occidental, pro-NATO, a sugerat Timoșenko.

Scopul său geopolitic este să preia Belarus, Georgia și Moldova și să controleze Europa Centrală și de Est, inclusiv statele baltice, așa cum a făcut Moscova în epoca sovietică, a mai spus ea.

„Este o mare bătălie pentru teritoriul și libertatea noastră. Este o șansă istorică pentru lumea liberă de a ucide acest rău”, a mai declarat Timoșenko, întrebată despre luptele care se dau chiar în aceste momente în estul Ucrainei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇