Iubita lui Putin compară presa cu un Kalașnikov și îi cere să susțină războiul: "La treabă!"

Iubita lui Putin compară presa cu un Kalașnikov și îi cere să susțină războiul: "La treabă!"

Alina Kabaeva, despre care serviciile de informații occidentale cred că a avut o relație amoroasă cu Vladimir Putin, a spus într-un discurs că presa e „o armă de război” și a lansat un îndemn la susținerea invaziei din Ucraina.

Kabaeva, în vârstă de 39 de ani, a vorbit despre susținerea pe care presa trebuie să o ofere „operațiunii militare speciale”, într-un scurt discurs rostit la o reuniune a conducerii directorilor din cadrul National Media Group (NMG), pe care o prezidează din 2014, relatează Newsweek.

ADVERTISING

Fondat în 2008, NMG se prezintă drept cel mai mare holding media privat și furnizează conținut pe mai multe tipuri de platforme.

Kabaeva a vorbit despre rolul presei ruse în război pe scena unui eveniment aniversar al NMG. "Oamenii noștri au nevoie de acest succes, pentru că modul în care informația funcționează astăzi în condițiile în care noi trăim și luptăm pentru țara noastră este ca o armă de război. Este la fel de importantă ca o pușcă de asalt Kalașnikov. Iar corespondenții de război știu asta. La treabă!", a spus ea.

ADVERTISING

Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, s-a numărat printre cei care au postat pe Twitter înregistrarea video cu discursul Alinei Kabaeva, numind-o "presupusa amantă a lui Putin".

Înainte de a obține o poziție importantă pe piața media din țara sa, fosta medaliată cu aur la gimnastică ritmică a făcut parte din Duma de Stat din Rusia, între 2007 și 2014, ca deputat al partidului lui Putin, Rusia Unită. Printre inițiativele legislative pe care le-a susținut s-a numărat și o lege care interzice adopțiile internaționale pentru copiii orfani din Rusia.

ADVERTISING

Presa internaţională a relatat în repetate rânduri că Putin şi Kabaeva ar avea o relaţie, deşi preşedintele rus a negat afirmaţiile încă din 2008, când s-a scris prima dată despre relaţia lor.

Vladimir Putin a divorțat în 2008 de soția sa, Ludmila Șkrebneva, cu care a fost căsătorit 25 de ani și cu care are două fiice.

Un indiciu despre relația dintre Putin și Kabaeva este includerea acesteia, pe 2 august anul trecut, pe lista de sancțiuni a Trezoreriei Statelor Unite, alături de alți membri ai "elitei" ruse. Ea a fost trecută anterior pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, Marii Britanii și pe cea a Canadei.

Potrivit datelor din mai multe documente fiscale dezvăluite de Washington Post în 2021, există indicii că Putin ar mai avea un copil cu o altă amantă, Svetlana Krivonogikh, scrie Newsweek.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇