Italia interzice depozitarea bagajelor in cabina avioanelor. Pasagerii le pot pune doar sub scaunul din față

Italia interzice depozitarea bagajelor in cabina avioanelor. Pasagerii le pot pune doar sub scaunul din față

Depozitarea bagajelor de tip carry-on în compartimentele de bagaje din cabina avioanelor care sosesc sau pleacă din Italia este de acum înainte interzisă din motive sanitare, a anunţat vineri Autoritatea aeronautică civilă italiană (ENAC).

În aceste condiţii, pasagerii vor putea lua la bordul avioanelor doar bagaje suficient de mici pentru a încăpea în spaţiul de sub scaunul din faţă, a precizat un purtător de cuvânt de la ENAC.

Autoritatea aeronautică a precizat că interdicţia vizează evitarea contactelor între pasageri şi urgentarea procedurilor de îmbarcare şi debarcare pentru a diminua riscul de transmitere a virusului.

Asociaţia pentru protecţia consumatorilor, Codacons, a salutat vineri această decizie care va permite evitarea haosului care se produce uneori în cabine "când pasagerii îşi depozitează bagajele în compartimentele de deasupra capului".

"În acest domeniu, italienii se numără printre călătorii cei mai indisciplinaţi din Europa, provocând întârzieri şi cozi care în prezent alimentează riscul de contagiune", apreciază Codacons.

Citește și:

COVID-19 în Italia: După criză, se caută vinovații

După 3 luni de pauză, românii reîncep călătoriile cu avionul. Cel mai ieftin bilet cumpărat a fost de 6 euro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇