Italia blochează accesul copiilor la TikTok, după ce o fetiţă a murit, dintr-o provocare

Italia blochează accesul copiilor la  TikTok, după ce o fetiţă a murit, dintr-o provocare

După moartea tragică a unei fetiţe, care participa pe TikTok la o provocare numită ”jocul cu eşarfa”, Italia a decis să blocheze provizoriu accesul la reţea, pentru utilizatorii a căror vârstă nu este garantată, o măsură luată de urgenţă după moartea unei fetiţe care participa la o provocare numită ”jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială, notează AFP.

Autoritatea pentru protecţia datelor personale a indicat într-un comunicat că „blocarea reţelei sociale” chineze are efect imediat şi este valabilă până la 15 februarie.

Aceasta înseamnă concret că TikTok are interdicţia de a exploata „datele utilizatorilor a căror vârstă nu a fost stabilită cu siguranţă absolută”, a detaliat autoritatea de reglementare într-un comunicat.

Această decizie intervine la câteva ore după ce, la Palermo, o fată de 10 ani s-a strangulat în timpul unei provocări pe reţea.

ADVERTISING


Înscrierea acesteia pe reţeaua socială chineză, foarte populară printre adolescenţi, "nu a fost refuzată de firma proprietară" în pofida vârstei fetiţei, sub minimul de 13 ani prevăzut de TikTok, a subliniat autoritatea italiană de protecţie a datelor.

Ca reacţie la această tragedie, platforma lansată în 2016, care declară că are 100 de milioane de utilizatori în Europa, a emis un comunicat. ”Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în document.

ADVERTISING

În România, TikTok a permis ca Alexandru Cumpănaşu să îşi poată face un cont în care viza seducerea copiilor, cu care vorbea pe un ton relaxat şi în limbaj nepotrivit.

Citeşte textele zilei pe Spotmedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇