ISU Prahova vine cu precizări despre incendiul de la Ferma Dacilor, după ce o victimă a spus că salvatorii au ajuns târziu

ISU Prahova vine cu precizări despre incendiul de la Ferma Dacilor, după ce o victimă a spus că salvatorii au ajuns târziu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova precizează că pompierii au ajuns la incendiul de la Ferma Dacilor după 13 minute de la apelul primit în dispeceratul ISU.

„Întrucât în spaţiul public sunt vehiculate informaţii conform cărora pompierii ar fi ajuns la locul intervenţiei după 40 de minute de la efectuarea apelului la 112, pentru corecta informare a opiniei publice, Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul ISU Prahova face următoarele precizări: apelul la 112 a fost primit în dispeceratul ISU Prahova la ora 05,46; după alertare, primele echipaje de pompieri au ajuns la locul intervenţiei la ora 05,59, cu două autospeciale de stingere, o autocisternă şi un echipaj SMURD”, arată sursa citată.

ADVERTISING

Potrivit acesteia, ulterior, pentru gestionarea operativă a evenimentului, progresiv, forţele de intervenţie au fost suplimentate, acţionând un total de 10 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal şi victime multiple, 4 ambulanţe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 3 ambulanţe SAJ.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis în parte, miercuri seară, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul privind incendiul de la Ferma Dacilor în care au murit opt oameni.

ADVERTISING

Ei au emis mandat de arestare preventivă pe numele controversatului om de afaceri Cornel Dinicu, cel care înfiinţase şi care administra, în fapt, complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani.

Ceilalţi doi inculpaţi, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie, au primit mandate de arest la domiciliu, în dosarul în care cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

ADVERTISING

Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă, putând fi contestată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇