ÎPS Teodosie scapă de una dintre amenzile date de Poliție, pentru că a ieșit din carantină să facă slujbă

ÎPS Teodosie scapă de una dintre amenzile date de Poliție, pentru că a ieșit din carantină să facă slujbă

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a scăpat de una dintre amenzile încasate de la Poliție, după ce a ieșit din izolare pe 24 ianuarie.

Una dintre cele trei amenzi (de câte 1.000 de lei) primite de arhiepiscopul Tomisului pentru că nu ar fi respectat carantina a fost anulată, marţi, de Judecătoria Constanţa, decizia instanţei nefiind definitivă.

Potrivit avocatului, ÎPS Teodosie a câștigat procesul.

„Se și constată că slujba din 24 ianuarie de pe faleza cazinoului din Constanța a fost săvârșită în mod legal. Procesul l-am pornit în ianuarie, iar în 8 luni de zile am reușit să dovedim că ÎPS Teodosie a fost amendat pe nedrept și „izolat” în mod abuziv”, spune avocatul Adrian Cuculis.

ADVERTISING

Însă Judecătoria a admis doar parţial plângerea formulată de Teodosie Petrescu împotriva IPJ Constanţa.

"Anulează în parte procesul verbal seria PF nr. 0089507 din data de 24.01.2022, cu referire la contravenţia prevăzută şi sancţionată de art. 65 lit. i) şi art. 66 lit. b) din Legea nr. 55/2020, pentru care s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 lei. Menţine în rest procesul verbal ca legal şi temeinic. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel de depune la Judecătoria Constanţa”, se arată în minuta instanţei. 

ADVERTISING

ÎPS Teodosie a oficiat slujba pe 24 ianuarie, deși ar fi trebuit să fie în izolare pentru că a intrat în contact cu o persoană confirmată cu Covid-19. Ulterior, acesta a participat la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. Apoi, episcopul a mai participat la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis, aşa că în total ÎPS Teodosie a fost amendat în data de 24 ianuarie de trei ori.

Celelalte două amenzi au fost, de asemenea, contestate de către arhiepiscopul Tomisului, termenele acordate în cele două dosare fiind 28 septembrie, respectiv 26 octombrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇