Ipoteză explozivă a fostului premier bulgar Kiril Petkov: Atacul asupra procurorului general, o înscenare. Semnele de întrebare

Ipoteză explozivă a fostului premier bulgar Kiril Petkov: Atacul asupra procurorului general, o înscenare. Semnele de întrebare

Copreşedintele partidului „Continuăm schimbarea”, Kiril Petkov, a declarat pentru „Darik Radio” că pentru el există două ipoteze privind explozia unei bombe lângă maşina procurorului-şef Ivan Gheşev. Una este o intimidare, iar cealaltă o înscenare. Fostul prim-ministru a precizat că, din punctul său de vedere, cazul a fost înscenat.

Potrivit novinite.com, Petkov a adăugat că iniţial a crezut că scopul a fost intimidarea, deoarece s-a spus că Gheşev era împeună în maşină cu familia sa. Această informaţie a fost prezentată de procurorul-şef adjunct şi şef al anchetei, Borislav Sarafov, în primul său briefing după incident.

ADVERTISING

Însă, vineri, ministrul interimar de interne Ivan Demerdzhiev a anunţat că familia procurorului general nu se afla cu acesta. Acest lucru a dus, de asemenea, la o reacţie din partea lui Sarafov, care, într-o declaraţie pentru mass-media, a relatat că a fost indus în eroare de cuvintele lui Gheşev.

"Când am auzit prima dată că familia se afla în maşină, am crezut că nu poate fi o înscenare. M-am gândit că poate au vrut să îl sperie. Totuşi, ieri, după ce s-a anunţat că familia nu se afla înăuntru, au apărut îndoieli", a declarat Petkov.

Potrivit acestuia, este ciudat că, la o oră după accident, la faţa locului se afla un expert israelian, care a fost lăudat de procuratură. Demerdjiev a precizat că el (expertul) aterizase la Sofia cu puţin timp înainte de explozia bombei.

ADVERTISING

"Înţeleg că există experţi foarte buni în combaterea terorismului, dar nu cred că există un expert atât de bun încât să prevadă că va avea loc o explozie, să cumpere un bilet cu o zi înainte, să aterizeze cu o oră şi jumătate înainte de explozie şi să fie la faţa locului după aceea", a adăugat Petkov.

Oficialii au declarat luni că procurorul general al ţării, Ivan Gheşev, a scăpat nevătămat după ce o bombă amplasată pe marginea drumului a explodat în timp ce trecea cu maşina. Însă imediat au apărut îndoielile cu privire la dovezile care susţin versiunea oficială a evenimentelor.

Borislav Sarafov a vorbit despre o explozie "extrem de puternică" care a generat o coloană de foc şi a lăsat un crater de 3 metri lăţime pe şosea.

ADVERTISING

Reporterii care au ajuns la locul exploziei după câteva ore au găsit doar un mic petic de iarbă uşor deranjat, ceea ce imediat a dat naştere la ironii pe reţelele sociale.

"Procurorul-şef Ivan Gheşev se deplasa singur în maşina blindată prin zona vilei Yarema, împreună cu garda de securitate desemnată de la Serviciul Naţional de Securitate, când s-a produs o explozie în apropierea maşinii sale. Membrii familiei sale nu l-au însoţit", a anunţat ministrul afacerilor interne Ivan Demerdjiev.

Pagubele aduse maşinii blindate au fost minore - o gaură în far, a precizat ministrul interimar. "Maşina procurorului-şef este mai bine protejată decât cea în care călătoreşte preşedintele", a adăugat el. răspunzând deputatului de la partidul "Continuăm schimbarea", Atanas Atanasov. Fotografii ale maşinii blindate nu au fost distribuite de procuratură şi de anchetă.

Ministrul a adăugat că nu există suficiente informaţii despre expertul israelian care a fost prezent la locul faptei. El nici măcar nu ştie care este exact expertiza sa. Acesta sosise în Bulgaria cu puţin timp înainte de incident şi a fost dus la faţa locului de către anchetatori.

Borislav Sarafov, şi adjunctul său, Yasen Todorov, au anunţat participarea acestuia la anchetă, fără a-l numi. Potrivit lui Todorov, străinul este un expert în terorism, dar nu s-a precizat ce fel de activitate desfăşoară în Bulgaria şi de către cine a fost invitat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇