Kovesi condamnă tentativa de asasinat care l-a vizat pe procurorul general al Bulgariei

Kovesi condamnă tentativa de asasinat care l-a vizat pe procurorul general al Bulgariei

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, condamnă tentativa de asasinat asupra procurorului general al Bulgariei.

„Ieri, un dispozitiv exploziv a fost detonat în drumul convoiului procurorului general al Bulgariei.

Condamn în termenii cât mai puternici posibil atacul împotriva procurorului general al Republicii Bulgaria și îi doresc domnului Geşev și familiei sale să-şi revină după acest incident traumatizant.

În Uniunea Europeană, infractorii care îndrăznesc să vizeze orice membru al sistemului de justiţie ar trebui considerați extrem de periculoși și combătuți cu cea mai mare hotărâre.

ADVERTISING

Am încredere în forțele de poliție, procurorii și judecătorii bulgari să ia toate măsurile necesare pentru a proteja statul de drept și independența sistemului judiciar din Bulgaria și să nu precupeţească niciun efort până când se va face lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat, cine este responsabil și cum s-a putut ajunge aici", transmite Kovesi într-un comunicat la EPPO.

Procurorul general al Bulgariei, Ivan Geșev, ar fi fost ținta unei tentative de asasinat, din fericire eșuat. O bombă a explodat, luni, în jurul orei prânzului, în fața coloanei oficiale în care se afla mașina procurorului general. Geșev se afla în mașină împreună cu familia, iar procuratura bulgară spune că bomba era făcută să ucidă, nu să sperie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇