Inundaţii puternice în Mexic: 17 morţi într-un spital (Video)

Inundaţii puternice în Mexic: 17 morţi într-un spital (Video)

Cel puţin 17 pacienţi dintr-un spital din statul Hidalgo, în centrul Mexicului, au murit în inundaţii cauzate de ploile abundente, a anunţat marţi guvernul mexican.

"Ploile de ieri din Hidalgo au provocat revărsarea râului Tula, inundând spitalul general, cauzând moartea a 17 pacienţi", a declarat guvernul într-un mesaj pe Twitter.

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a deplâns pe contul său de Twitter "moartea a 17 pacienţi de la Spitalul securităţii sociale din cauza inundaţiilor râului Tula".

"Este o zi foarte tristă" pentru Mexic, a spus el.

Alte două persoane au murit din cauza inundaţiilor la Ecatepec, o suburbie a capitalei Ciudad de Mexico, unde numeroase străzi au fost inundate, a raportat presa mexicană.

O mare parte a ţării a fost lovită de ploi abundente, în special luni, care au provocat revărsarea râurilor.

Într-un mesaj însoţit de o înregistrare video, Zoe Robledo, directorul general al asigurărilor de sănătate mexicane (IMSS), care gestionează spitalul victimă a acestor inundaţii, a explicat faptul că 57 de pacienţi erau spitalizaţi în unitate şi că în câteva minute aceasta a fost inundată, compromiţând funcţionarea sa.

"În momentul în care curentul electric a fost tăiat în municipalitatea Tula, oxigenul a încetat să mai fie administrat" pacienţilor, a spus Robledo, precizând că 40 de pacienţi au supravieţuit.

Potrivit media locale, printre victime se aflau pacienţi cu COVID-19 sub asistenţă respiratorie.

Imaginile difuzate de media locale au arătat spitalul inundat şi personalul medical transportând tărgi prin apă.

Autorităţile au declarat că pacienţii care au supravieţuit au fost trimişi la alte spitale din regiune, mai scrie AFP.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇