Intervenție la o stație GPL din Sectorul 3, unde s-a sesizat o scurgere de gaz. S-a stabilit un perimetru de siguranță

Intervenție la o stație GPL din Sectorul 3, unde s-a sesizat o scurgere de gaz. S-a stabilit un perimetru de siguranță

O intervenție a pompierilor a avut loc la o stație GPL din Sectorul 3, în zona Vitan-Bârzești, pe strada Energeticienilor, unde s-a sesizat o scurgere de gaz.

Au fost trimise 5 autospeciale de stingere care au acționat cu pânză de apă pe cisterna la care a fost sesizată scurgerea de gaz, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

S-a montat un robinet de siguranță peste robinetul inițial al cisternei, iar în acest moment nu mai există scurgere de gaz. De asemenea, se acționează pentru transferul gazului într-o cisternă sigură.

ADVERTISING

Poliția a izolat zona și a stabilit un perimetru de siguranță de circa 100 m, fiind evacuate câteva zeci de persoane.

Potrivit colonelului Alexandru Precup, inspectorul şef ISU Bucureşti, în momentul de faţă nu mai sunt scăpări în atmosferă. El a mai spus că au fost evacuate persoanele aflate într-o sală de sport aflată în proximitatea staţiei GPL, unde se desfăşura un meci de handbal şi 50 de persoane din zonă. 

Echipele de intervenție au venit și acționat rapid, după ce a fost sesizată scurgerea. Incidentul a fost anunțat la 112.

ADVERTISING

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a declarat într-o intervenţie la Digi 24 că staţia în care au existat scurgeri de gaze de la o supapă de supraplin era închisă, după ce, în urmă cu trei zile, ISCIR a constatat că amplasamentul actual nu mai respectă amplasamentul iniţial pentru care au fost emise avize. Mai exact, nu respecta distanța necesară față de zonele locuite.

Potrivit unei investigații a Buletin de București, aproape 60% din stațiile GPL și de carburanți din București sunt „surse de risc pentru incendiu”. Mai mult, 96 de stații GPL independente din București și Ilfov au fost controlate între 2022 și 2023 de ofițerii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar la fiecare patru astfel de stații verificate, una nu avea autorizațiile necesare pentru a funcționa.

ADVERTISING

Incidentul are loc la o săptămână de la exploziile și incendiul devastator de la o stație GPL de la Crevedia, care s-a soldat cu 3 morți și 56 de răniți, din care unii încă se află în stare critică în spital.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇