Interlopul „Rechinul” a fost arestat. Românul era considerat mare mafiot în Mexic şi îl căuta şi FBI

Interlopul „Rechinul” a fost arestat. Românul era considerat mare mafiot în Mexic şi îl căuta şi FBI

Interlopul cunoscut ca „Rechinul” a fost capturat joi, în Mexic. Este vorba despre Florian Tudor, pentru care există mandat de arestare în România.

„Rechinul” era căutat de doi ani de FBI şi DIICOT, pentru că este coordonatorul unei reţele infracţionale care se ocupa cu clonarea cardurilor şi cu traficul de migranţi pe graniţa Mexic-SUA.

Procuratura generală a Mexicului a informat într-un comunicat că un bărbat, numit doar Florian T, a fost arestat în Ciudad de Mexico, în conformitate cu o cerere de arestare şi extrădare din partea guvernului român, conform informaţiilor apărute în presa locală, citate de dpa.

Comunicatul precizează că bărbatul este căutat pentru crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere în formă agravată.

Conform sursei citate, un agent federal a încercat să împiedice arestarea, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei ministeriale federale. Ambii au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal.

Potrivit presei locale, suspectul este Florian Tudor, cunoscut şi sub numele de Rechinul (El tiburon), despre care se crede că este liderul unui grup infracţional responsabil de instalarea de bancomate în destinaţii turistice mexicane şi folosirea unui software specializat în scopul clonării cardurilor de credit.

ADVERTISING

Gruparea fura din conturile turiştilor sunt uriaşe. O investigaţie extrem de complexă, coordonată de FBI si Parchetul General din Mexic, urmăreşte de mai mulţi ani anihilarea grupării cunoscute sub numele "Riviera Maya".

La începutul lunii februarie 2021, autoritatile mexicane au blocat 79 de conturi bancare ale unor indivizi care făceau parte din această grupare infracţională - în marea lor majoritate cetăţeni români.

Un tribunal din România a emis un mandat de arestare pe numele lui Florian Tudor în luna martie.

Detienen a Florian Tudor

#ÚltimaHora | Así detuvieron a #FlorianTudor, supuesto líder de la mafia rumana. "Me están matando", dijo entre jaloneos con los agentes. https://bit.ly/3fo0Kgh????FGR

Publicată de MVSNoticias pe Joi, 27 mai 2021

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇