Instanța a decis: Daniel Tudorache trebuie să plătească daune morale companiei Iridex

Instanța a decis: Daniel Tudorache trebuie să plătească daune morale companiei Iridex

Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, e bun de plată în procesul intentat împotriva sa de Iridex și Corneliu Pascu.

Tribunalul București a decis, miercuri, că Tudorache trebuie să plătească daune morale de 3.000 de euro în total.

Către Iridex fostul edil trebuie să achite 2.000 de euro, iar lui Pascu Corneliu, șeful Iridex, Tudorache trebuie să-i plătească daune de 1.000 de euro.

”La 10.02.2021, Tribunalul București a emis o Hotărâre în procesul intentat de Iridex Group Import Export SRL şi Pascu Corneliu împotriva numitului Tudorache Daniel, fost primar al sectorului 1, prin care il obligă pe acesta la plata către Iridex Group Import Export SRL a sumei de 2.000 Euro, reprezentând daune morale pentru încălcarea dreptului la imagine și la plata către Pascu Corneliu a sumei de 1.000 Euro, reprezentând daune morale pentru încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine al reclamantului.

De asemenea, instanța îl obligă pe numitul Tudorache Daniel să publice, pe propria cheltuială, respectiva hotărâre, într-un ziar de largă circulaţie”, transmite Iridex, într-un comunicat de presă remis joi.

ADVERTISING

Această decizie a instanței este a doua condamnare a lui Daniel Tudorache pentru atacuri la adresa Iridex, potrivit sursei citate.

Prima este Hotarârea 1784/ 17.11.2020 prin care acesta a fost obligat la plata sumei de 5.000 de lei tot ca daune morale pentru afectarea dreptului la imagine al societatii Iridex Group, ”fapt ce dovedește, fără drept de tăgadă, caracterul ilicit al acțiunilor numitului Tudorache Daniel, in calitatea sa de primar al Sectorului 1, desfășurate timp de mai bine de 4 ani împotriva Iridex Group Import Export SRL”.

ADVERTISING

Ce acuzații a lansat Tudorache

Compania a explicat și de ce l-a acționat în instanță pe fostul primar din București.

”Pe scurt, în toată această perioadă, fostul edil a adus acuzatii grave și lipsite de fundament la adresa societății Iridex Group (”otravirea bucurestenilor”, ”atentat la sănătatea populației Capitalei”, ”poluarea mediului ambiant” etc.) fără niciun temei, Iridex fiind una dintre cele mai respectabile companii implicate în managementul deșeurilor din România.

Toate aceste atacuri murdare la adresa societății Iridex urmareau de fapt interese personale ale acestuia, fiind determinate de dorința lui Daniel Tudorache de a obtine un nou mandat de Primar”, se arată în comunicat.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇